Foto: Edijs Pālens
Latvijas kantētāju Elvija Mucenieka un Kaspara Stupeļa ekipāžas pirmdien guva attiecīgi trešo un ceturto vietu pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem pirmajā posmā, kas norisinājās Šveicē.

Sacensību kvalifikāciju bija plānots aizvadīt sestdien, tomēr nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ to pārcēla uz pirmdienu. Tajā vienā braucienā uzvarēja pašreizējā pasaules čempiona Bena Andriasena no Beļģijas ekipāža, bet otrā labākie bija Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss ar Stupeli, kuriem sekoja beļģis Jans Hendrikss un Mucenieks.

Pašās sacensībās pirmajā braucienā triumfēja Andriasens, aiz sevis atstājot Hendriksu un Baksu. Savukārt otrajā braucienā labākā bija Francijas sportista Valentīna Žiro ekipāža, kurai sekoja Andriasens, bet Bakss un Hendrikss ieņēma attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Līdz ar to posmā ar 47 punktiem triumfēja Andriasens, otrais ar 43 punktiem palika Žiro, bet abas ekipāžas ar latviešu kantētājiem guva pa 40 punktiem.

Sacensībās bija plānojis piedalīties vēl viens latviešu kantētājs Ilvars Škultāns, tomēr viņam ar igauņu pilotu Tanelu Rēsnu neizdevās pārvarēt kvalifikāciju.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasenam, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 15 etapi, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā notiks divas sacensības - 7.jūnijā pirmoreiz piloti pulcēsies Stelpē, bet 9.augustā tiks aizvadīts etaps Ķegumā.

Arī šī sezona vismaz ievadā aizrit bez Latvijas pilotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!