Foto: McLaren

"McLaren" F-1 komandas britu pilots Džensons Batons pēc Spānijas "Grand Prix" atzinis, ka šāgada sacīkste Katalonijas trasē esot bijusi "briesmīgākā" viņa mūžā, raksta ārzemju mediji.

"Pirmie 30 apļi bija briesmīgākie manā mūžā - tiklīdz nospiedu bremzes, pie jebkāda braukšanas es vairs nejutu bolīda aizmugures daļu," pēc finiša medijiem atklāja Batons. "Tas nav normāli. Bija sajūta, ka bolīda pakaļējā daļa vairs nav piestiprināta pārējai mašīnai. Ikviens sānvējš pamatīgi nobīdīja braucamo no trajektorijas. Tomēr pitstops nedaudz uzlaboja situāciju, un es joprojām esmu pārliecināts, ka mēs šogad tiksim pie ieskaites punktiem."

Kā zināms, pēc pārejas uz jauniem "Honda" dzinējiem "McLaren" līdz šim aizvada vienu no vājākajām sezonām pēdējo gadu laikā - pēc aizvadītiem pieciem posmiem ne Džensons Batons, nedz viņa partneris Fernando Alonso nav tikuši pie ieskaites punktiem F-1 čempionātā. Līdz šim labākais rezultāts, kas sasniegts sacensībās, ir Batona un Alonso 11.vieta attiecīgi Austrālijas un Bahreinas "Grand Prix" posmos.

"McLaren" komanda līdz ar pastarīšiem "Marussia/Manor" ir vienīgās komandas, kam nav punktu Konstruktoru kausa vērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!