Foto: Foto no personīgā arhīva
Latvijas sportists Edgars Meņģelis pēc Dānijā aizvadītā trešā Eiropas čempionāta posma kvadracikliem, kurā izcīnīja otro vietu, ir nostiprinājies pārliecinošā meistarsacīkšu kopvērtējuma galvgalī.

Uz Dānijas posmu neieradās kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks itālis Andrea Cesari no Itālijas, kurš līdz ar to savu punktu krājumu nepapildināja, savukārt Edgara rēķinā tagad ir 144 punkti un viņš par 19 punktiem apsteidz Dānijas posma uzvarētāju - Maiku van Grinsvenu no Holandes.

"Treniņbraucienu laikā, iebraucot trasē, jutos mazliet "apmaldījies"," pirmos iespaidus par trasi komentē Edgars. "Trases segums bija visai mīksts un pirmo reizi šajā sezonā bija jābrauc ar lielākiem riteņiem. Uz otro treniņu motociklam visai kardināli mainījām regulējumus, kas ļoti palīdzēja uzlabot turpmāko sniegumu un kvalifikācijā jau spēju uzrādīt otro ātrāko apļa laiku, uzvarētājam piekāpjoties vien divas sekundes desmitdaļas." 

Pirmajā finālbraucienā Meņģelim neizdevās starts un cīņa par godalgotām vietām bija jāuzsāk no 10. pozīcijas. Samērā veiksmīgi izdevās apsteigt lielu daļu konkurentu un ceturto apli Edgars noslēdza jau otrajā pozīcijā, taču līderis, holandietis van Grinsvens bija panācis pieklājīgu 15 sekunžu atrāvienu, kuru Meņģelim līdz finišam sadeldēt neizdevās. Pirmais brauciens tika noslēgts otrajā vietā un kopvērtējuma punktu bagāža papildināta par 22 punktiem.

Otrajā braucienā Meņģelis no starta aizbrauca kā septītais, bet, līdzīgi kā pirmajā braucienā, ātri izvirzījās otrajā pozīcijā, uzreiz aiz van Grinsvena. Šoreiz holandiešu sportists tik tālu kā pirmajā braucienā "aizmukt" nespēja un sākās sīva cīņa par uzvaru. Kā atzina Meņģelis, viņu ātrums bija ļoti līdzīgs un divu sekunžu handikapa sadeldēšana latvietim prasīja 20 minūtes. Mirklī, kad varēja sākt domāt par līdera apsteigšanu, trasē sāka līt stiprs lietus un vienā no līkumiem Meņģenis mazliet izslīdēja. "Tad vēl viena neliela kļūdiņa vienā no lēcieniem, un zaudētās pāris sekundes vairs atgūt neizdevās. Finišā un posmā otrā vieta..." noslēdz sportists.

Eiropas čempionāta ceturtais posms risināsies Latvijā, Stelpē, 6. un 7. jūnijā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!