Foto: Red Bull

Pēc veiktiem 10 ātrumposmiem vadību Somijas WRC rallija kopvērtējumā ir pārņēmis mājinieks, somu pilots Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), pārspējot savu komandas biedru Sebastjenu Ožjēru.

Kā ziņojām, ceturtdien pēc SS1 rallija vadībā izvirzījās Ožjērs, taču pirmajā pilnajā sacensību dienā piektdien, kurā ekipāžām bija jāveic deviņi ātrumposmi, Latvala atkal pierādīja savu pieredzi dzimtajos ceļos un pārņēma vadību. Franču pilots pirmo pozīciju noturēja līdz septītajam ātrumposmam, bet pēc astotā jau noslīdēja uz otro vietu.

Divkārtējais "Rally Finland" uzvarētājs Latvala bija ātrākais četros no piektdienas deviņiem ātrumposmiem, Ožjērs - četros. Vienā "dopā" uzvarēja bija brits Kriss Mīke ("Citroen"), kurš pēc pirmās rallija dienas ieņem trešo pozīciju.

Somijas rallija kopvērtējums pēc SS10:

Avots: wrc.com

Somijas WRC rallijs, kas tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem pasaules čempionāta kalendārā, arī pirmajā sacensību dienā izrādījās par smagu vairākām ekipāžām. Tā igaunis Ots Tanaks, ticis līdz augstajai ceturtajai vietai, SS4 kļūdījās un salauza aizmugurējo amortizatoru, noslīdot uz 11. vietu. Ticis līdz astotajai pozīcijai, dienu Tanaks pabeidza 10. vietā. Viņa komandas biedram Elfinam Evansam gan nepaveicās, un jaunais britu pilots, sabojājis sava auto amortizāciju, no rallija izstājās; viņš sacīkstē atgriezīsies sestdien pēc "Rally2" sistēmas.

Rallijs toties jau beidzies norvēģim Andreasam Mikelsenam ("Volkswagen"), kura automašīna avārijā cieta tik smagi, ka to nav iespējams saremontēt, lai atgrieztos sacensībās pēc "Rally2" sistēmas.

Tāpat izstāšanos piedzīvoja trešais "Hyundai" komandas braucējs, jaunzēlandietis Haidens Padons, kurš arī smagi sasita savu auto. Arī viņam šis Somijas rallijs ir beidzies.

Kā ziņojām, iespaidīgas avārijas tika piedzīvotas gan Somijas WRC rallija testa ātrumposmā jeb "shakedown", gan treniņos pirms sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!