Foto: F64

Šāgada Nāciju kausā, kas risināsies 26.un 27. septembrī Francijā, Latviju pārstāvēs Dāvis Ivanovs MX1 klasē, Pauls Jonass MX2 klasē un Matīss Karro MX Open klasē, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Visi trīs Latvijas izvēlētie pārstāvji ir starptautisku čempionātu dalībnieki - Ivanovs un Jonass startē pasaules čempionātā, bet Karro – Lielbritānijas čempionātā.

"Kā katru gadu, arī šogad, tika izvēlēts iespējami labākais sastāvs uz doto brīdi un nevienam nav šaubu, ka šie trīs puiši šobrīd ir spēcīgākie braucēji Latvijā, un izvēle nebija grūta," saka Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijas vadītājs Aldis Baltiņš. "Jāatzīmē, ka līdz traumas gūšanai drošs izlases kandidāts bija Roberts Justs, kurš šogad rāda ļoti pārliecinošu un nobriedušu sniegumu, un tikai trauma liedza viņam doties uz Franciju. Paula Jonasa vārds komentārus neprasa, atrašanās pasaules čempionāta MX2 klases kopvērtējuma galvgalī runā pats par sevi, tādēļ ceram, ka Pauls būs mūsu līderis arī Francijas trasē. Matīss Karro un Dāvis Ivanovs rāda atzīstamu sniegumu Latvijas trasēs, tāpēc arī par viņu varēšanu jautājumu nebija un viņu atrašanās izlases sastāvā ir tikai likumsakarīga."

Latvijas izlases vadītājs šajā Nāciju motokrosā būs Mareks Segliņš.

Nāciju motokross pasaules motosporta apritē tiek pielīdzināts olimpiskajām spēlēm, kurās piedalās pasaules spēcīgākie motokrosa meistari savu valstu komandās. Sacensībās netiek vērtēts sportistu individuālais sniegums, cīņa notiek par ātrākās izlases nosaukuma iegūšanu.

Sacensības notiek MX1, MX2 un MX OPEN klasēs, kur MX OPEN klasē var startēt arī ar MX1 vai MX2 klasei atbilstošu motociklu. Pirmajā sacensību dienā notiek kvalifikācijas braucieni pa klasēm, kur tiek noteiktas tās izlases, kas piedalīsies pamatsacensībās. Tām kvalificējas 19 labākās komandas un viena pievienojas no "pēdējās cerības" brauciena.

Izlasei punkti tiek summēti un augstākā vietā ir tā komanda, kurai punktu skaits mazāks. Punktu skaitīšanas princips ir ļoti vienkāršs, par pirmo vietu tiek tots viens punkts, par 2. vieta – 2 punkti utt.

Galvenajā sacensību dienā notiek trīs braucieni MX1+MX2, MX2+MXOPEN un MX1+MXOPEN klasēs. Katrai izlasei tiek ņemti vērā pieci labākie rezultāti un pēc tiem arī tiek noteikts uzvarētājs.

Kā zināms, pērn šo prestižo pasākumu uzņēma Latvija un Ķeguma "Zelta Zirga" trasē mūsu valsts vārdu aizstāvēja Pauls Jonass, Matīss Karro un Roberts Justs, izcīnot 12. vietu. Par 2014. gada čempioniem kļuva Francijas pārstāvji, kuri šogad uzņems šos grandiozos motokrosa svētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!