Foto: F64
Talantīgais Latvijas motokrosists un pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis MX2 klasē Pauls Jonass svētdien izcīnīja otro vietu Nīderlandē notiekošā sezonas 16.posma pirmajā braucienā.

Par pirmā etapa uzvarētāju kļuva Jonasa galvenais konkurents kopvērtējumā slovēnis Tims Gajsers, kurš sestdien notikušajā kvalifikācijā bija vien astotais.

Tikmēr Jonass, kurš pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kādu laiku bija pirmā brauciena līderis, taču ar laiku Gajsers viņu notvēra un apdzina. Latvietis gan spēja noturēt otro pozīciju.

Līdz šim Jonass vēl nav spējis uzvarēt nevienā pasaules čempionāta braucienā.

Vēlāk norisināsies arī šī posma otrais brauciens.

Jau vēstīts, ka sestdienas kvalifikācijā Jonass bija trešais.

Kā zināms, traumas dēļ šosezon vairs nevarēs startēt latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas, kurš pirmajos 13 šīs sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos.

Pašlaik pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 497 punktiem ir līderis, taču nu viņam tikai punktu zaudē Gajsers. Trešais ar 449 punktiem ir brits Makss Enstijs.

Tikmēr Justs ar 181 punktu atrodams 16.vietā.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi.

Savukārt turpat paralēli notikušajā Eiropas čempionāta pēdējā - devītajā - posmā 250 kubikcentimetru klasē 25.vietu ieņēma Tomass Šileika, kurš sezonas kopvērtējumā ar iekrātiem sešiem punktiem bija 55.pozīcijā. Piedaloties tikai vienā etapā, ar 12 punktiem 45.pozīcijā bija Matīss Karro, bet Kārlis Sabulis ar pieciem punktiem bija 56.vietā. Dāvis Līvs tikmēr iekrāja trīs punktus un sezonu noslēdza 61.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!