Latviešu autosportists Jānis Baumanis pēc izcīnītā Eiropas čempiona titula "Super 1600" klasē atzina, ka sajūtas vārdos ir ļoti grūti aprakstīt, taču nākamās sezonas mērķis ir startēt "SuperCar" klasē, vēsta komandas preses dienests.

Jau vēstīts, ka Baumanis Itālijas posmā pirms pusfināliem un fināliem nodrošināja sev Eiropas čempiona titulu. Sacensības viņš noslēdza sestajā vietā, taču čempiona tituls bija pats svarīgākais.

"Svētdiena pienāca ar lietu un attiecīgi krietni citādākiem apstākļiem trasē. Mani gan tie nebaida, jo lietainā laikā vairāk nākas cīnīties ar auto un arī pašam jābūt īpaši precīzam, tāpēc tā pat ir interesantāk. Tas pierādījās trasē, kur brauciens pēc laba starta izdevās nevainojams un tajā uzvarēju. Faktiski jau man vajadzēja tikai iziet uz ceturtās kvalifikācijas startu, tāpēc uzvara deva papildus emocijas apziņai, ka ir izcīnīts Eiropas čempiona tituls. Un, redzot, ka skatītāji stāv kājās un aplaudē, sajūtas bija vienkārši vārdos grūti aprakstāmas," par pirmajiem mirkļiem Eiropas čempiona statusā stāstīja Baumanis.

Četru kvalifikācijas braucienu kopsummā "Set Promotion" komandā startējošais latvietis atradās otrajā pozīcijā aiz Linnemana un tas viņam deva tiesības pusfinālā startēt no "pole position". Jānis lieliski prata izmantot starta pozīcijas priekšrocības un ar tikpat lielisku sniegumu, kā līdz tam, savu braucienu pabeidza kā līderis.

"Pusfinālā sanāca ļoti labs starts, bet jābrauc bija piesardzīgi, jo trasē jau bija lielas bedres un nācās uzmanīties, lai nesabloķētu riteņus vai neizlēktu no trajektorijas. Bet tāpat savu pusfinālu vinnēju ar diezgan lielu pārsvaru, turklāt pēdējā aplī pat varēju nedaudz samazināt tempu, lai pietaupītu riepas finālam," turpināja latviešu sportists..

"Fināla cīņas izvērtās diezgan dramatiskas, jo tramplīnā dabūju spēcīgu sitienu pa aizmuguri, pēc nosēšanās sagriezos un vietā, kur daudzi citi sportisti bija apmetuši kūleņus, man tikai par mata tiesu no tā izdevās izvairīties. Turpmākajās cīņās man īsti iesaistīties nesanāca, jo bija sabojāts stūres mehānisms, tomēr čempiona tituls ir izcīnīts un tas ir galvenais," komentēja Baumanis

Baumanis nākamajā sezonā plāno startēt ar "Supercar" klases auto, taču pagaidām nav zināms, vai tas būs Eiropas vai pasaules čempionātā. Neoficiāla informācija liecina, ka latvietis varētu pārstāvēt "Rallycross Team Austria" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!