Foto: AFP/Scanpix

F-1 čempionvienība "Mercedes" vērsusies tiesā pret kādu savu darbinieku, kurš esot nozadzis konfidenciālus datus un gatavojas pāriet strādāt pie sīvākajiem konkurentiem "Ferrari", otrdien ziņo portāls "Autosport".

Londonas Augstajā tiesā iesniegtā prasība rāda, ka "Mercedes" komanda iesūdzējusi inženieri Bendžaminu Hoilu, kurš tajā strādājis kopš 2012.gada. Viņam no nākamā gada plānots pāriet uz "Ferrari" sastāvu, tomēr "Mercedes" vēlas panākt, lai inženieris līdz 2016.gada beigām nedrīkstētu pievienoties citām F-1 komandām.

"Kompānija spērusi attiecīgus juridiskos soļus, lai aizsargātu savu intelektuālo īpašumu," teikts "Mercedes" paziņojumā. Komanda pieprasa, lai Hoils nodotu visus viņa rīcībā esošos dokumentus un neizmantotu šo informāciju citur.

Hoils pirmajos gados bija viens no "Mercedes" komandas četriem vadošajiem inženieriem, bet 2014.gada maijā viņš pazemināts strādāt pie projektiem, kas nav saistīti ar F-1. Tomēr vienība uzskata, ka Hoils pēc šī datuma nelegāli pārkopējis cieto disku, kurā ir konfidenciāla informācija.

Kā ziņots, apjomīgu spiegošanas skandālu F-1 pieredzēja pirms nepilniem desmit gadiem, kad "McLaren" komanda par "Ferrari" tehnisko datu nozagšanu saņēma 100 miljonus dolāru (92 miljonus eiro) lielu naudas sodu un tā tika izslēgta no cīņas par 2007. gada Konstruktoru kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!