Mēdz teikt, ka katrs no jaunajiem ceļu satiksmes noteikumiem ir rakstīts ar cilvēku asinīm. Tieši tas pats attiecināms uz autosportu, kur katrs jaunais ieviestais drošības standarts ir cēloņu un seku sakarībā ar kādu šausminošu negadījumu nesenā pagātnē. Iespējams, tieši tādēļ cilvēkus šonedēļ sociālajos tīklos aizrāvusi video izlase ar avārijām 20. gadsimta sākuma autosportā.

Kā redzams video, tolaik autosportistiem drošības jostu nebija. Tiklīdz automobilis saslīdējā un sāka mest kūleņus, autosportists lidoja pa gaisu kā pelavu maiss. Tas un samērā zemais vidējais braukšanas ātrums tiem laikiem glāba cilvēka dzīvību, tādēļ bojāgājušo skaits 20. gadsimta pašā sākumā motorsportā vēl nebija tik liels.

Interesanti, ka video redzama tā laika medicīniskā palīdzība – avarējušā sporta bolīda pilots uz rokām tiek aiznests līdz ratiem un ar tiem pa pilsētas ielām aizvilkts līdz dakterim.

Jāatzīmē, ka kopš Airtona Sennas traģiskās bojāejas 1994. gadā, piemēram, "Formula 1" seriālā pēdējo gandrīz 20 gadu laikā bojāgājuši tikai četri cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!