Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākā informācija par izcilā vācu F-1 čempiona Mihaela Šūmahera veselības stāvokli netiek izpausta, cienot viņa vēlmi saglabāt privāto dzīvi noslēpumā, izteikusies viņa menedžere Sabīne Kēma.

"Reiz, pirms liktenīgā nelaimes gadījuma, viņš man teica: "Jums nevajag par mani neko stāstīt nākamgad - es pazūdu"," izdevums "The Mirror" citē Kēmu. "Domāju, ka tas bija viņa slepenais sapnis - dzīvot bez sev pievērstas pārliekas uzmanības. Tāpēc arī šobrīd es uzpildu viņa gribu, neļaujot nekam parādīties ārpusē."

Menedžere uzskata, ka šobrīd jebkura informācija par Šūmahera stāvokli var radīt nelabvēlīgu atmosfēru. "Katrs pateiktais vārds rada jaunas baumas, katra informācija kļūst par iemeslu tālākam situācijas saspīlējumam, un tas sagraus viņa mieru," saka Kēma. "Šobrīd es neredzu nekādas citas alternatīvas [klusēšanai]."

Pagājušā gada maijā Kēma medijiem atklāja, ka uz drīzu septiņkārtējā F-1 čempiona atveseļošanos cerību nav un Šūmaheru gaida "ilga cīņa". Rudenī menedžere pastāstīja, ka Šūmaheram ir kļuvis labāk.

Par 47 gadus vecā vācu pilota stāvokli zināms vien tas, ka viņš it kā vairs neesot piesaistīts gultai, bet varot sēdēt krēslā. Šūmahers atpazīstot sievas un bērnu balsis, taču nespēj runāt sejas muskuļu atrofijas dēļ.

Kā zināms, 2013. gada decembrī Mihaels Šūmahers, slēpojot ar ģimeni kalnos Francijā, krita un guva smagu galvas traumu. Pusgadu viņš pavadīja komā Grenobles slimnīcā, tad tika pamodināts un pārvests uz rehabilitācijas klīniku Lozannā, bet 2014. gada septembrī Šūmaheru pārveda uz mājām Šveicē, kur viņš turpina atveseļošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!