Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass pirmdien Nīderlandē ieguva otro vietu MX2 klasē pasaules čempionāta sezonas trešajā posmā - Eiropas "Grand Prix" izcīņā, pakāpjoties uz otro pozīciju kopvērtējumā, savukārt Roberts Justs sacensībās ierindojās 14.vietā.

Jonass sacensību abos braucienos ieguva otro vietu, piekāpjoties vienīgi savam "Red Bull KTM Factory Racing" komandas biedram, mājiniekam Džefrijam Herlingam, kurš šosezon izcīnīja trešo uzvaru trīs posmos.

Pirmajā braucienā Jonass uzvarēja startā jeb ieguva "Holeshot" balvu, taču turpinājumā viņu apsteidza Herlings, no kura Latvijas motosportists finišā atpalika par 50,896 sekundēm. Savukārt otrajā braucienā Jonass savam komandas biedram zaudēja minūti un 19,911 sekundes.

Tikmēr Justs, kurš arī brauc ar KTM motociklu un pārstāv "HSF Logistics" vienību, pirmajā braucienā ieņēma 15.vietu, bet otrajā ierindojās 12. pozīcijā. Abos braucienos Justs no uzvarētāja atpalika par apli.

Jonass sezonas pirmajos divos posmos Katarā un Taizemē ieņēma attiecīgi trešo un piekto vietu, taču pēc trešā posma latvietis no ceturtās pozīcijas pakāpies uz otro vietu kopvērtējumā ar 122 punktiem. Līderis ar maksimāli iespējamajiem 150 punktiem ir Herlingss, savukārt Justs, kurš nestartēja pirmajā posmā, ar 34 punktiem ieņem 15. vietu.

Savukārt prestižajā MXGP klasē Dāvis Ivanovs ieguva 32. vietu, bet vienu pozīciju zemāk ierindojās Toms Macuks.

Par posma uzvarētāju kļuva francūzis Romēns Febre, kurš pirmajā braucienā bija trešais, bet otrajā pirmais.

Pirmajā braucienā Ivanovs ieņēma 22. vietu, tikmēr Macuks nesasniedza finišu, bet otrajā braucienā abi Latvijas sportisti izstājās.

Eiropas čempionāta sezonas pirmajā posmā EMX250 klasē divu braucienu summā 18. vietu ieguva Kārlis Sabulis, savukārt Tomass Šileika ierindojās 34. pozīcijā.

Sabulis pirmajā braucienā nefinišēja, bet otrajā ierindojās 15. pozīcijā. Tikmēr Šileika pirmajā braucienā finišēja 30. vietā no 40 dalībniekiem, bet otrajā ierindojās 34. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!