Nedēļas nogalē Francijā "Caltelnau de Levis" trasē tika aizvadīts šīs sezonas otrais Eiropas motokrosa čempionāta posms kvadraciklu klasē. Smagos laika apstākļos divu braucienu summā trešo vietu izcīnīja 2015.gada Eiropas čempions Edgars Meņģelis, informēja sportista pārstāvji.

Francijas posmā mazliet atšķīrās sacensību norises formāts, jo gan treniņi un kvalifikācija, gan abi finālbraucieni notika vienā dienā. Meņģelis informēja, ka trase viņam labi pazīstama, jo tieši Francijā pirms gada ar uzvaru posmā tika likti pamati Eiropas čempiontitulam. Kvalifikācijā Menģlim bija otrais labākais apļa laiks – ātrāks par Latvijas sportistu bija francūzis, kurš pirmajā posmā nepiedalījās un nav uzskatāms par konkurentu čempionāta kopējā ieskaitē.

Pirmajā finālbraucienā Meņģelis no starta aizbrauca kā otrais, bet jau pirmajos apļos viņš izvirzījās līderpozīcijā, pavadot tur lielāko brauciena daļu. Brauciena otrajā pusē sākās spēcīgs lietus, kas ietekmēja arī Meņģeļa sniegumu - braucot bez brillēm kādā no trases sekcijām Edgars pieļāva kļūdu, kura ļāva konkurentiem pietuvoties. Vēl pēc viena apļa latvietis ''iestiga'' aiz atpalicējiem, kuri bija nobloķējuši vienu no trases līkumiem un zaudēja divas pozīcijas. Pirmā brauciena finišu Meņģelis sasniedza kā trešais.

Otrs finālbrauciens izvērtās par īstu dubļu cīņu un izdzīvošanas braucienu. Kā atzina Edgars, tad 30 minūtes tika pavadītas mīcoties pa dubļiem. Ātrākais šajos apstākļos izrādījās Meņģeļa komandas biedrs Adrians Manžū, Edgaram finišā otrā vieta.

Posma kopvērtējumā 47 punkti un uzvara Manžū, bet Meņģelim 42 punkti un trešā vieta. Eiropas čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem Meņģelis saglabā līdera pozīciju, tuvāko sekotāju apsteidzot par četriem punktiem. Seriāla trešais posms šīs nedēļas nogalē norisināsies Holandē.

Pats Menģelis uzsvēra, ka ir mazliet neapmierināts par pirmajā braucienā pieļauto kļūdu, kas maksāja uzvaru, taču izteica gandarījumu, ka pēc tik smagām sacīkstēm uz nākamo posmu var doties čempionāta līdera statusā.

"Kas par garu un dubļainu dienu. Dalītas emocijas par aizvadītajām sacensībām. Pirmā braucienā pēdējos divos apļos izlaidu no rokām uzvaru – bija manāmas grūtības, braucot bez aizsargbrillēm. Otrajā braucienā no starta līdz finišam turējos 2.vietā, bet kopvērtējumā izcīnīta 3.vieta. Priecājos par komandas sniegumu un apsveicu savu komandas biedru Adrianu Mangieu ar uzvaru pašmāju līdzjutēju priekšā. Tagad no dubļainās trases laiks pāriet uz smilšu trasi nākamajā posmā Nīderlandē," pēc aizvadītā posma savos sociālajos tīklos pauda Edgars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!