Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē ar iespaidīgu motociklu parādi pašā Madonas centrā tika atklāta 2016. gada Latvijas enduro čempionāta sezona, uz sacensībām ierodoties Latvijas un kaimiņvalstu spēcīgākajiem braucējiem, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Divu dienu garumā norisinājās sīvas cīņas par vietām Latvijas, Lietuvas un Baltijas čempionātā, turklāt mājiniekiem konkurenci sagādāja daudzi spēcīgi Lietuvas un Igaunijas pārstāvji.

Abu dienu kopvērtējumā E1 klasē uz goda pjedestāla pakāpieniem kāpa pa vienam sportistam no katras Baltijas valsts. Uzvaras laurus plūca Edgars Siliņš, otro vietu posmā ieņēma meistarīgais Igaunijas sportists Veiko Rātss, bet trešo vietu izcīnīja lietuvietis Doms Grundele.

E2 klasē arī šoreiz pārāks bija meistarīgais motokrosa pārstāvis Ivo Šteinbergs, kurš savās otrajās enduro sacensībās karjerā kļuva par Madonas posma absolūto līderi visu klašu vērtējumā. Otro vietu izcīnīja Arūns Gelažninks no Lietuvas, bet trešo vietu ieguva slavenās Igaunijas motosportistu Leoku dinastijas pārstāvis – Martins Leoks.

"Tas bija pirmais Latvijas un otrais Baltijas čempionāta posms, kā arī otrās enduro sacensības manā karjerā. Rezultāts bija labs – labāk nevarēja vēlēties," saka Šteinbergs. "Bija daudz jābrauc - neparedzēti daudz. Viens aplis bija 86 kilometri – divās dienās tika veikti 430 kilometri jeb desmit stundas uz motocikla pa divām dienām. Aplis, protams, bija garš un ātrs, bet sacensības interesantas – daudz un dažādi "dopi", kuros viegli varēja kļūdīties. Sacensībās startēja arī Igaunijas un Lietuvas sportisti – daudzus jau zinu no krosa laikiem un saprotu, ka ar viņiem ir jārēķinās. Konkurence ir gana liela un to pierāda pirmais trijnieks. Šādā konkurencē kļūdas nedrīkst pieļaut. Protams, mazas kļūdiņas bija mums visiem, bet lieli kritieni nebija un, iespējams, tas bija viens no faktoriem – abu dienu griezumā nepieļāvu lielas kļūdas, kas man palīdzēja būt stabilam. Ar sacensībām esmu apmierināts, bet priekšā vēl ir vairāki posmi un sacensības uz ko jākoncentrējas."

Absolūtajā kopvērtējumā otro vietu ieņēma igaunis Martins Leoks, bet trešo lietuvietis Arūns Gelažninks.

E3 klasē pārāki šoreiz bija mūsu ziemeļu kaimiņu pārstāvji – pirmo vietu izcīnīja igaunis Prīt Palatu, bet otro – Tonu Kallasts. Trešajā vietā ierindojās latvietis Lauris Ermanis.

Senioru klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Einārs Vinters, otro vietu izcīnīja Artūrs Robežnieks, bet trešo – Toivo Nikopensiuss no Igaunijas. Iespaidīgajā kvadraciklu klasē pārāki izrādījās lietuviešu sportisti – pirmais Ķēstutis Kaminskis, otrais – Grigorijs Grebļūns. Trešo vietu izcīnīja Jānis Zaķis; tikmēr junioru klasē šoreiz uzdrīkstējās startēt viens jaunās paaudzes sportists – Reino Timmi no Igaunijas.

"Hobby" klasē pirmo vietu ieguva Ģirts Dubavs, otrais igaunis Timo Hermlins, bet trešais Jānis Freimanis. Veterānu konkurencē uzvaras laurus plūca Igaunijas pārstāvis Madis Pols, otro vietu izcīnīja Roberts Grīnerts, bet trešo – Andris Kalniņš. Šajās sacensībās startēja arī viena daiļā dzimuma pārstāve no Lietuvas – Kristīna Arlauskaite. C klasē ātrākais bija Kaspars Bondars, otro un trešo vietu ieņēma Igaunijas sportisti - attiecīgi Mirko Raups un Krisjans Kolsars.

Nākamais Latvijas un Baltijas čempionāta posms enduro notiks 13. un 14.augustā Vidrižos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!