Foto: Reuters/Scanpix
"Ferrari" komandas somu veterāns Kimi Raikonens sestdien bija ātrākais trešajā un noslēdzošajā treniņbraucienu sesijā pirms Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posma - Beļģijas "Grand Prix" - kvalifikācijas.

Četras reizes Spā trasē uzvarējušais Raikonens šajā sesijā tuvāko sekotāju austrālieti Danielu Rikjardo no "Red Bull" vienības apsteidza par 0,215 sekundēm.

Savukārt trešo vietu izcīnīja otrs "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas.

Šajā treniņā piekto vietu ieņēma pasaules čempions un kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas, tomēr tā kā viņš pēc visu jaudas agregātu nomaiņas saņems 55 starta vietu sodu, sportists nemaz necentās testēt kvalifikācijas režīmu.

Savukārt Hamiltona komandas biedrs un kopvērtējuma vicelīderis Niko Rosbergs no Vācijas šajā treniņā bija septītais.

Tikmēr tehnisku problēmu dēļ trešajā treniņā nespēja piedalīties astoņpadsmit gadus vecais Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" vienības, kurš piektdien bija ātrākais otrajā treniņbraucienu sesijā.

Jau vēstīts, ka pirms tam piektdien pirmajā treniņu sesijā ātrākos rezultātus sasniedza Rosbergs un Hamiltons.

Turpinājumā sestdien notiks kvalifikācija, bet sacīkstes gaidāmas svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīcijā ar 217 punktiem atrodas Hamiltons, kurš uzvarējis sešās no iepriekšējām septiņām sacīkstēm. Savukārt Rosbergs, kurš triumfēja pirmajos četros posmos un bija sasniedzis 43 punktu pārsvaru, no komandas biedra pašlaik atpaliek par 19 punktiem.

Trešajā vietā ar 133 punktiem ir Rikjardo, kuram ar attiecīgi 122 un 120 punktiem seko Kimi Raikonens un Fetels, bet Verstapenam ir 115 punkti.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 415 punktiem ir "Mercedes" komanda, kamēr otro vietu ar 256 punktiem ieņem "Red Bull", bet "Ferrari" atpaliek par 14 punktiem.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!