Foto: F64
Beļģa Bena Adriansena pilotētā un latvieša Laura Daidera kantētā ekipāža svētdien Vācijā pasaules čempionāta 11.posma blakusvāģu motokrosā otrajā braucienā izcīnīja uzvaru, nodrošinot vicečempionu titulu.

Par pirmā brauciena uzvarētāju kļuva Etjēna Baksa ekipāža, bet Adriansens un Daiders finišēja otrie, kamēr trešajā vietā ierindojās beļģa Jana Hendriksa ekipāža, kas līdz ar to nodrošināja pasaules čempionu titulu.

Savukārt otrajā braucienā Adriansens un Daiders izcīnīja uzvaru, bet brita Stjuarta Brauna ekipāža, kas pirms sezonas pēdējā brauciena kopvērtējumā par punktu apsteidza latvieti un beļģi, ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules čempionāta noslēgumā Hendriksa kontā ir 424 punkti, bet otrajā vietā ar 382 punktiem ierindojās Adriansens un Daiders, kuri par sešiem punktiem apsteidza Brauna ekipāžu.

Lai kļūtu par pasaules čempioniem Adriansenam un Daideram bija jāuzvar abos braucienos, cerot, ka Hendrikss nefinišēs.

Tikmēr latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, kurš pēc traumas izdziedēšanas atgriezies pasaules čempionāta apritē, un krievu pilots Igors Rodionovs pirmajā braucienā ierindojās 15.vietā, bet otrajā braucienā viņi finišēja piektie. Savukārt beļģa Mārvina Vanlušena un latvieša Haralda Kurpnieka ekipāža pirmajā braucienā bija 18.pozīcijā, bet otrajā ieņēma 26.vietu.

Adriansens devītajā posmā guva rokas lūzumu, un sākotnēji tika paziņots, ka viņa un Daidera ekipāžai šī sezona ir beigusies. Tomēr beļģis atgriezās trasē un turpināja cīņu par čempiona titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!