Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas posms pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā diez vai parādīsies ātrāk par 2018. gadu, ziņo ārzemju mediji.

Kā ziņojām, jau šogad Ķīnas WRC posms tika atcelts pēc organizatoru lūguma, pamatojot to ar dabas stihijās bojātajiem ceļiem.

Taču britu izdevums "Autosport", atsaucoties uz informācijas avotu Ķīnā, ziņo, ka situācija ir citāda un sacensību atcelšanu vairāk noteica rīkotāju nevēlēšanās uzņemt sacensības nekā ceļa apstākļi.

"Visa rallija trasē ir divas vietas, kuru izbraukšana būtu bijusi problemātiska, un tās ir viegli salabot," žurnāls citē šo personu, kas vēlējās palikt anonīma. "Ralliju varēja aizvadīt tādos ceļos, kādi tie ir, par to nav ne mazāko šaubu. Lielāks jautājums, ko būtu jāuzdod, vai šis reģions vispār vēlas un ir spējīgs uzņemt WRC sacensības. Citi reģioni gan būtu."

Savulaik Francijas autoražotāji "Citroen" par savu galveno atgriešanās iemeslu WRC nosauca Ķīnas posma klātbūtni čempionāta kalendārā, taču tagad jau arī viņi norāda uz atbilstošas kvalitātes sacensībām.

"Mēs joprojām esam ieinteresēti Ķīnas WRC rallijā, taču mēs gribam sacensības, kas ir paliekošs, nevis ralliju, kas ienāk tikai uz vienu gadu," saka "Citroen" komandas vadītājs Īvs Matons. "Nevajag sasteigt lietas. Labāk lai ir kvalitatīvs rallijs, kas paliek kalendārā uz ilgiem gadiem."

Pēdējoreiz WRC posms tika atcelts tieši Ķīnā 2000. gadā. Toreiz tas notika finansiālu apsvērumu dēļ un kopš tā laika Ķīnas posms WRC kalendārā netika iekļauts. Šogad Ķīnas WRC rallijam bija jānotiek pēc 16 gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!