Foto: Red Bull

Traģiski iesākusies šāgada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona - pirmā posma, Montekarlo rallija, pirmajā ātrumposmā piedzīvota traģiska avārija, kurā bojā gājis kāds skatītājs, vēsta čempionāta oficiālā mājas lapa.

Avārijā bija iesaistīts "Hyundai" komandas jaunzēlandiešu pilots Haidens Padons, kurš apledojušā trases posmā netālu no finiša nesavaldīja savu automašīnu un tā ietriecās līkuma ārmalā, kur pie klints malas stāvēja cietušais. Pēc neoficiālas informācijas, tas bija fotogrāfs.

Negadījumā cietušais vīrietis ar helikopteru tika nogādāts Nicas slimnīcā, taču viņa dzīvību mediķiem glābt neizdevās. Rallija ekipāža šai negadījumā nav cietusi.

Pēc avārijas ātrumposms tika atcelts, taču nākamais notika un tajā uzvarēja Padona komandas biedrs Tjerī Nevils, kurš kļuvis par šo sacensību līderi. Montekarlo rallija pirmajā dienā bija paredzēts aizvadīt tikai divus nakts ātrumposmus.

"Hyundai" komanda pēc notikušā paziņoja, ka sadarbosies avārijas izmeklēšanā, un Haidens Padons no sacensībām izstājas, bet Nevils tās turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!