Foto: Reuters/Scanpix

F-1 čempionāta kalendārā jau drīzumā varētu atgriezties Turcijas "Grand Prix" posms, vēsta ārzemju mediji.

F-1 jaunais vadītājs Čeizs Kerijs otrdien tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu un galvenā sarunu tēma bija Turcijas posma iekļaušana F-1 čempionātā, ziņo portāls "F1i". Sarunās piedalījās arī Stambulas trases īpašnieks un vadītājs Vurals Aks, Turcijas Autosporta federācijas prezidents Šerhans Jazici un Turcijas jaunatnes un sporta ministrs Akifs Kiličs.

Turcijas atgriešanās F-1 varētu notikt jau 2018. gada sezonā, atsaucoties uz "Istanbul Park" trases īpašnieku, vēsta izdevums "Autosport".

"Pagaidām varu atklāt tikai to, ka tikšanās noritēja ļoti labi un mēs panācām principiālu vienošanos, tomēr līgums vēl nav parakstīts," izteicies Aks.

Turcija F-1 čempionātā debitēja 2005. gadā un "Grand Prix" sacensības uzņēma līdz 2011. gadam. No šo sacīkšu rīkošanas Turcija atteicās organizatorisku problēmu dēļ.

Kā ziņojām, Malaizija ir nolēmusi pārtraukt sadarbību ar F-1 čempionātu, līdz ar to sacensību kalendārā ir parādījusies vakanta vieta. F-1 īpašnieki "Liberty Media" gan norādījuši, ka vēloties atkal iekļaut posmus Vācijā un Francijā, līdz ar to čempionāta sezona varētu pagarināties līdz 22 posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!