Foto: ERC
18 gadus vecais Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks pēc debijas Eiropas junioru rallija čempionātā, pēc pirmā posma Azoru salās atzinis, ka iegūta milzīga pieredze un jau iegūti vērtīgi punkti čempionāta kopvērtējumā.

Kā ziņojām, Mārtiņš Sesks kopā ar stūrmani Renāru Franci Azoru salu rallijā U27 ieskaitē ierindojās trešajā vietā, lai gan lielāko daļu sacīkstes bija klases līderi.

"Traka nedēļa - grūti pat izstāstīt visu, kas notika," "LMT Autosporta akadēmijas" lapā sociālajā tīklā "Facebook" citēts "Opel Motorsport" komandas latviešu pilots. "Sākām piesardzīgi, visu iepazīstot. Tad dažas tehniskas ķibeles un nesaprašanās ar tiesnešiem, bet mērķis – finišs – ir sasniegts! Trešā pozīcija priekš šiem notikumiem ir vairāk nekā laba, taču nedaudz rūgtums arī ir. Neatsverama pieredze, kuru nekur citur nevar iegūt! Ļoti izbaudīju šo sacīksti, nākamgad gribu atgriezties, jo palikuši daži "parādi"."

Rallija ekipāžas treneris Uldis Briedis par "Azores Airlines Rallye" saskatījis jomas, kur jāpiestrādā, lai ekipāžas rezultāti būtu vēl labāki. "Esam aizvadījuši interesantu un sarežģītu ralliju, kura pēdējā diena neizdevās pēc plāna," saka Briedis. "Līderpozīcija uzlika psiholoģisku slogu, kādu ekipāžai bija jāizdzīvo pirmo reizi Eiropas čempionātā. Rallijs nav tikai braukšana – tas ir emocijām bagāts sporta veids. Turpmāk būs vienkāršāk, būs pieredze kā sagatavot sevi, un kā būt līderim līdz finišam. Pēdējā dienā neizdevās sakārtot domas un parādīt savu labāko sniegumu, bet tagad būs iespēja to visu izrunāt un būt spēcīgākiem nākamajās sacensībās. Gandarījums ir par Mārtiņa spēcīgajiem pamatiem, un prasmi braukt ātri arī svešos ceļos pat ar neapgūtu, sev neierastu auto."

ERČ junioru čempionāts notiks sešos posmos, nākamais ir asfalta posms "Rally Islas Canarias" maija sākumā. Arī šajās sacensībās Mārtiņš Sesks startēs pirmoreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!