Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvakar deviņos vakarā braucu ar savu Mazda 626 pa Graudu ielu. Pie dzelzceļa pārbrauktuves uz ceļa izskrēja zirgs, notika neliela sadursme. Zirgs ar priekškājām pārsita manas mašīnas vējstiklu un pārleca pāri motora pārsegam.

Stikli trāpīja man sejā, bet viss salons bija piebārstīts ar lauskām. Izkāpu no mašīnas, pie manis piesteidzās cilvēki, kas redzēja notikušo, un piedāvājās būt par lieciniekiem. Uzreiz zvanīju uz 112 un paziņoju par notikušo. Tur nesaprata, kas par zirgu, kas par avāriju, bet savienoja ar Ceļu policiju.
Pēc piecām minūtēm ieradās policisti. Viņi nobildēja notikuma vietu, bet apmēram 30 metru attālumā tika uziets arī negadījuma vaininieks – zirgs. Lopiņš tobrīd mierīgi ēda zāli, bet viņa kājas bija nobrāztas un asiņoja.

Pēc tam policisti atrada arī zirga īpašniekus. Tie izrādījās netālu dzīvojošie čigāni. No viņiem to tik vien varēja dzirdēt kā man adresētus lamuvārdus. Atbildēju, ka šeit ir dzelzceļa pārbrauktuve, STOP zīme un tāpēc braucu ļoti lēni. Turklāt bija tumšs un pamanīt zirgu uz ceļa bija grūti.

Policisti iedeva man papīru un lūdza uzrakstīt negadījuma aprakstu. Savukārt es palūdzu policistus pagaidīt, kamēr aizbraukšu, jo čigānu pulks izskatījās visai draudīgi noskaņots.

Tagad rodas jautājums – kurš un kā segs mana auto remonta izmaksas. Apdrošināšana vai zirga īpašnieks?

Domāju, ka man vēl paveicās. Iedomājieties, kas notiktu, ja braukšanas ātrums būtu lielāks? Tad sadursmē tas zirgs taču mani samīcītu. Vai arī uzgāztos uz mašīnas jumta un vienalga mani samīcītu. Nevienam nenovēlu piedzīvot tamlīdzīgu situāciju.

Tāds, lūk, negadījums ar mani notika. Biju dzirdējis, ka tiek notriekti aļņi un stirnas, bet par sadursmi ar zirgu neko netiku dzirdējis. Man patīk zirdziņi, bet tāpat skaidrs, ka par mājlopiem vajag rūpēties un tos pieskatīt. Šī stāsta iznākums varēja būt ar ļoti bēdīgām beigām… un tā autors diez vai būtu es pats.


Ja esat ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu vai satiksmes negadījumu aculiecinieks, sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par 'DELFI Aculiecinieka' autoru. Reportāžu kopsavilkums katru nedēļu tiks apskatīts TV kanāla 3+ raidījumā "Kriminal+", bet labāko reportāžu autorus gaida balvas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!