Aizvadītajā nedēļas nogalē uz dzelzceļa pārbrauktuves Tīrainē notika incidents kā spraiga sižeta filmās – uz dzelzceļa pārbrauktuves, kurā jau bija nolaidušās barjeras, bija iestrēdzis kravas vilcējs, kad pa sliedēm tuvojās vilciens uz Jelgavu. Par laimi, apkārtējie autobraucēji metās palīgā un kravas automobili no sliedēm novilka.

Kāds aculiecinieks notikušo iemūžinājis video – tajā redzams, ka kravas vilcējs ir palicis uz pārbrauktuves, kad tā jau ir slēgta. Tomēr autobraucēji malā nestāvēja un devās kravas šoferim palīgā – kāds "Volvo XC90" apvidus automobiļa vadītājs piekrita saslēgt sakabē kravas vilcēju un vilkt to nost no sliedēm. Tāpat citi autobraucēja palīdzēja šo kravas vilcēju stumt, kam, izrādījās, bija nobloķējušies riteņi.

"Latvijas dzelzceļš" raidījumam "Degpunktā" norādīja, ka situācija bijusi patiešām bīstama – tobrīd pārbrauktuvei tuvojies pasažieru vilciens Rīga-Jelgava. Par laimi, šī pārbrauktuve ir aprīkota ar videonovērošanas sistēmu, tādēļ operators varēja laicīgi brīdināt vilciena mašīnistu, ka priekšā ir šķērslis.

"Latvijas dzelzceļš" gan norāda, ka citi autobraucēji varēja ne tikai palīdzēt stumt iesprūdušo automobili, bet arī, kā to paredz satiksmes noteikumi, skriet pa sliežu malu pretī vilcienam un ar roku žestiem brīdināt mašīnistu par priekšā esošajām briesmām – ne visas dzelzceļa pārbrauktuves Latvijā ir aprīkots ar videonovērošanas sistēmu.

Tāpat raidījums "Degpunktā" norāda, ka "Latvijas dzelzceļš" vērsies Valsts policijā, lai noskaidrotu, vai notikušais nav kādas tīšas nolaidības dēļ, piemēram, kravas vilcējs uz dzelzceļa pārbrauktuves bija iesprūdis transportlīdzekļa tehnisku nepilnību dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!