Foto: Publicitātes foto

Kļuvis zināms poļu pilota Roberta Kubicas sacesību plāns 2013. gada sezonai - šogad Kubica debitēs pasaules čempionātā (WRC), kā arī piedalīsies vairākos Eiropas meistarsacīkšu (ERČ) posmos, informē "Citroen".

Kā ziņojām iepriekš, Kubica šosezon gatavojas plašākai sadarbībai ar "Citroen", un pirmdien franču autoražotāju komanda atklājusi, ka bez dalības ERČ poļu sportista sacensību plānos ir iekļauti arī septiņi WRC posmi, kuros Kubica startēs WRC2 ieskaitē ar "Citroen DS3 RRC" klases auto, kuram ir īpaši izveidots ātrumpārslēgs, pielāgots poļu sportista vajadzībām.

Pirmais ERČ starts Kubicam būs Kanāriju salās, bet debija WRC - Portugāles rallijā marta beigās.


"Pirms izvēlēties šo programmu, es izsvēru vairākas iespējas," saka poļu pilots."Turpināju sarunas ar "Citroen Racing", un abas puses bija gatavas sadarbībai. Esmu ļoti gandarīts, ka man izdodas atgriezties augstākā līmeņa sacensībās, un līdzdalība Kanāriju salu rallijā man būs interesants izaicinājums. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu braukt, jo rallijā man vēl ļoti daudz kas ir jāiemācās, tāpēc vajag krāt ātrumposmu kilometrus."

WRC2 kalendārā šogad iekļauti 13 posmi, kas notiek vienlaicīgi ar WRC sacensībām. Meksikas rallijs, kas notiks šajā nedēļas nogalē, būs trešais WRC2 un WRC posms. Pēc diviem posmiem WRC2 ieskaitē, kas iepriekš bija zināma kā PWRC, līderis ir vācietis Zeps Vīgands (40 punkti), otrais ir ukrainis Jurijs Protasovs (27 p.), trešais - Jazīds Al-Radži (25 p.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!