Foto: PantherMedia/Scanpix

Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Drošas braukšanas skolu" un Baltijā lielāko GPS un video-reģistratoru veikalu tīklu www.gpspro.lv uzsāk "Ceļu reportiera" jauno sezonu, kas veltīta drošai braukšanai. No 1. jūlija līdz 29. septembrim aicinām aculieciniekus iesūtīt reportāžas par dažādām situācijām uz ceļa un iegūt vērtīgas balvas.

Projektā "Ceļu reportieris" aicinām padarīt labāku un drošāku satiksmi Latvijā, fiksējot dažādas nejēdzības satiksmē un informējot par tām plašāku sabiedrību. "Drošas braukšanas skolas (DBS) mērķis ir veicināt satiksmes drošību un satiksmes kultūras uzlabošanu Latvijā. Iesaistoties projektā "Ceļu reportieris" DBS vēlas veicināt sabiedrības līdzdalību un atbildību," par sadarbību saka DBS izpilddirektore Juta Krīgere.

Ja esi nofilmējis, kā kāds autovadītājs neuzmanīgi brauc stipra lietus laikā vai arī jūs mulsina kāds sarežģīts pagrieziens, tad iesūti mums reportāžu ar problēmas aprakstu un foto un video. Sadarbības partneri "Drošas braukšanas skola" sniegs komentāru par problēmsituācijām, kuras redzamas iesūtītajā vizuālajā materiālā un izkristalizējas no jūsu iesūtītā apraksta, un kā no tam vislabāk izvairīties.

Katru mēnesi viens labākās reportāžas iesūtītājs saņems mēneša balvu - drošas un ekonomiskas braukšanas apmācību, ko nodrošina "Drošas braukšanas skola". Drošas un ekonomiskas braukšanas apmācība sniedz teorētiskas zināšanas un praktiskas iemaņas, pilnveido autovadīšanas meistarību un iemāca autovadītājiem paredzēt apkārtējās situācijas un attīsta spēju adekvāti reaģēt uz tām, kā arī iegūt zināšanas, kā braukt, samazinot degvielas patēriņu līdz pat 15%. Vairāk par balvu uzzini www.dbs.lv.

Reizi divās nedēļās interesantākās reportāžas autors saņems DBS specbalvu - drošas parkošanās kursu. Divus stundu garajā apmācībā Biķerniekos instruktora pavadībā uzvarētājs uzzinās par vadītāja stāvokli pie stūres, darbu ar stūri un vadības svirām un transportlīdzekļa pozicionēšanu uz ceļa. Apmācība notiek ar personīgo auto. Vairāk par balvu uzzini www.dbs.lv.

Savukārt, nedēļas labākās reportāžas autors savā īpašumā iegūs videoreģistratoru SMART 2680, ko nodrošina Baltija lielākais GPS un video-reģistratoru veikalu tīkls www.gpspro.lv.

Uzvarētāju izvēlēsies redakcija, balstoties uz zemāk aprakstītajiem nosacījumiem:

- reportāžai ir jābūt saistītai ar ceļu satiksmi (avārijas, nejēdzības uz ceļiem, vai tieši otrādi - autovadītāju pieklājības paraugi)

- ja reportāža ir iesūtīta operatīvi (notikums fiksēts iesūtīšanas dienā);

- ja tā ir kvalitatīva (izsmeļošs apraksts, pievienoti foto vai video, kas atspoguļo notikuma vietu, faktus un dod lasītājam plašu priekšstatu par reportāžā aprakstīto situāciju);

- ja reportāžas tiks iesūtītas uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv, izmantojot lasītāju satura iesūtīšanas formu vai reģistrēto autoru satura iesūtīšanas vietni.

Portāls "Delfi" patur tiesības nekvalitatīvās reportāžas un tās reportāžas, kurām nav saprotama problēmas būtība, nepublicēt. Uz iespējām saņemt balvas pretendē tikai publicētās reportāžas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!