Foto: AP/Scanpix

Krievija ir ieguvusi vēl vienu trasi, kas var potenciāli uzņemt F-1 sacensības - "Moscow Raceway" ir saņēmusi Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) "Grade 1" licenci, vēsta vietējie mediji.

"Grade 1" licence tiek piešķirta trasēm, kas atzītas par atbilstošām visaugstākajai kategorijai un kurās atļauts aizvadīt F-1 čempionāta posmus.

"Kopš trases atklāšanas brīža 2012.gadā mūsu autodroms ir atbildis visiem starptautiskajiem drošības un infrastruktūras standartiem, kas šai piemaskavas trasei ļautu uzņemt visaugstākā līmeņa autosacensības, kā arī F-1 testus. Pēc trim sekmīgām starptautiskajām sezonām un nepieciešamajiem uzlabojumiem notikusi gaidītā un loģiskā statusa paaugstināšana - tagad atbilstoši FIA Starptautiskajam sporta kodeksam Krievijas "Grand Prix" var notikt arī "Moscow Raceway" trasē." teikts "Moscow Raceway" izplatītajā preses relīzē.

Vietējās varas iestādes gatavojas vērsties pie valsts vadības ar lūgumu atļaut Krievijas "Grand Prix" posmu aizvadīt Piemaskavas trasē, kas atrodas pie Volokolamskas. To medijiem pavēstījis Piemaskavas fiziskās kultūras, sporta un jaunatnes lietu ministrs Romāns Terjuškovs, ziņo aģentūra "Itar-TASS".

"Mēs vērsīsimies pie valsts augstākās vadības ar lūgumu, lai Krievijas "Grand Prix" tuvāko gadu laikā notiktu mūsu autodromā," paziņojis Terjuškovs. "Ja šī ideja gūs atbalstu, mēs izdarīsim visu, lai cienījami aizvadītu šīs sacensības. Mums ir ļoti svarīgi uzņemt šīs prestižās sacīkstes, jo īpaši tagad, kad pie mums ir izveidota ļoti laba trase, kas ieguvusi FIA akreditāciju F-1 sacensību rīkošanai."

Kā zināms, F-1 čempionāta vēsturē pirmais Krievijas "Grand Prix" posms notika šogad Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!