Foto: AFP/Scanpix

Kimi Raikonena un "Lotus" F-1 komandas nesaskaņas turpina paplašināties - nu jau somu pilots piedraudējis boikotēt atlikušos divus šīs sezonas "Grand Prix" posmus, jo komanda viņam nemaksā algu, vēsta britu mediji.

Jau šajā sacīkstē, Abu Dabi "Grand Prix" Raikonens piekrita piedalīties pēdējā brīdī, bet nākamajās divās sola palikt mājās.

"Es atbraucu uz šejieni tikai tāpēc, ka ceru panākt risinājumu," BBC citē Raikonenu. "Ceru, ka viss tika atrisināts un mēs pabeigsim sezonu godam. Ja tas neizdosies, situācija būs nepatīkama."

Raikonens apgalvo, ka visu šo gadu "Lotus" komanda viņam nav samaksājusi nevienu centu. Somu pilota alga ir astoņi miljoni eiro, plus piemaksa 50 tūkstoši eiro par katru punktu. Tas nozīmē, ka uz šo brīdi komanda viņam ir parādā 17,15 miljonus eiro par šo sezonu vien, un arī par 2012.gadu Raikonens neesot saņēmis algu.

"Lotus" komanda, kurai ir finansiālas problēmas, izteikusies, ka svarīgāk ir samaksāt pārējiem darbiniekiem, jo Raikonens tik un tā jau esot miljonārs un viņa dzīve ir nodrošināta. "Es saprotu viņu nostāju, taču ja man tiek stāstīts kaut kas pavisam cits... Ja kāds domā, ka es nestrādāju komandas labā un nerūpējos par to, tad tā tas gluži nav," saka Raikonens. "Es cenšos katrā sacīkstē sasniegt maksimāli labāko rezultātu."

Pēc Abu Dabi F-1 kalendārā atlikušas vēl divas sacīkstes - ASV "Grand Prix" Ostinā un Brazīlijas "Grand Prix" Interlagosas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!