Foto: Red Bull
“Red Bull” komanda izcīnījusi dubultuzvaru ASV notikušajos kvalifikācijas braucienos pirms Formula 1 sezonas priekšpēdējā posma, kas šo svētdien notiks Ostinā. “Pole position” ieguva Sebastjans Fetels, kurš uzvarējis jau iepriekšējos septiņos posmos pēc kārtas, bet otrā starta vieta pienāksies Markam Vēberam.

Pēc pirmajiem veiktajiem apļiem trešajā kārtā Vēbers atradās pirmajā pozīcijā, kamēr Fetels sekoja 0,1 sekundi aizmugurē. Otrajā mēģinājumā, tuvojoties laika atskaites beigām, austrālietim savu rezultātu izdevās uzlabot līdz 1:36.441 un šķita, ka Fetels piekāpsies. Tomēr čempionam izdevās kaut kur atrast papildus laiku pēdējā sektorā, viņš sasniedza rezultātu 1:36.338 un izcīnīja “pole position” ar 0,1 sekundes pārsvaru pār komandas biedru.

Fetelam tā ir astotā “pole position” sezonā. Ja viņam izdosies uzvarēt arī svētdien gaidāmajā ASV “Grand Prix” izcīņā, tā sportistam būs astotā uzvara pēc kārtas un jau 12. šajā sezonā.

No otrās rindas sacīkstēs startēs Romēns Grožāns un Niko Hilkenbergs. Grožānam rezultāti sacensībās ir svarīgi no komandas viedokļa, jo “Lotus” turpina cīņu par trešo vietu konstruktoru kausā ar “Ferrari”. Savukārt Hilkenbergs šādā veidā pierāda, ka pat vājas komandas sastāvā spēj cīnīties par labiem rezultātiem. Tiesa, vēl nav skaidrības vai viņam vispār izdosies tikt pie līguma uz 2014. gada sezonu.

No trešās rindas startēs Luiss Hamiltons (“Mercedes”) un Fernando Alonso (“Ferrari”), savukārt ceturtajai rindai kvalificējušies Serhio Peress, kurš šīs sezonas izskaņā pametīs “McLaren”, kā arī jaunais “Lotus” pilots Heiki Kovalainens, kurš ASV un Brazīlijā aizvietos Kimi Raikonenu.

Pārsteidzošā kārtā pirmajā desmitniekā neiekļuva Hamiltona pārinieks Niko Rosbergs, kurš palika 14. vietā un tas viņam ir sliktākais rezultāts kvalifikācijās šajā sezonā. Aiz vācieša palika “Ferrari” pārstāvis Felipe Masa, kurš nesen noslēdza līgumu par startēšanu “Williams” komandā sākot ar 2014. gada sezonu.

ASV “Grand Prix” kvalifikācija

Vieta   
Braucējs                         
Komanda            
Laiks       
1. Sebastian Vettel Red Bull 1:36.338
2. Mark Webber Red Bull +0.103
3. Romain Grosjean Lotus +0.817
4. Nico Hulkenberg Sauber +0.958
5. Lewis Hamilton Mercedes +1.007
6. Fernando Alonso Ferrari +1.038
7. Sergio Perez McLaren +1.114
8. Heikki Kovalainen Lotus +1.377
9. Valtteri Bottas Williams +1.498
10. Esteban Gutierrez Sauber +1.696
11. Daniel Ricciardo Toro Rosso -
12. Paul di Resta Force India -
13. Jenson Button McLaren -
14. Nico Rosberg Mercedes -
15. Felipe Massa Ferrari -
16. Jean-Eric Vergne Toro Rosso -
17. Adrian Sutil Force India -
18. Pastor Maldonado Williams -
19. Giedo van der Garde Caterham -
20. Jules Bianchi Marussia -
21. Charles Pic Caterham -
22. Max Chilton Marussia -

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!