Foto: AP/Scanpix

Minhenē sākas tiesa, kurā par kukuļdošanu apsūdzēts F-1 promoters Bērnijs Eklstouns.

Ja tiesas lēmums būs par sliktu Eklstounam, viņam draud 10 gadu cietumsods, kā arī sava amata zaudēšana, ziņo ārzemju mediji.

83 gadus vecais F-1 boss tiek apsūdzēts 44 miljonu dolāru (32,3 miljoni eiro) liela kukuļa došanā vācu "BayernLB" bankas baņķierim Gerhardam Gribkovskim, lai veicinātu F-1 komerctiesību pārdošanu to pašreizējiem īpašniekiem, CVC grupai, jo kompānija Eklstounam esot piesolījusi saglabāt viņa amatu F-1.

Pats Eklstouns norāda, ka tas nav bijis kukulis, bet gan izspiešana, jo šo summu no viņa pieprasījis baņķieris, kurš piedraudējis atklāt Eklstouna nodokļu mahinācijas.

2012.gadā baņķierim Gribkovskim tika piespriests astoņus ar pusi gadus ilgs cietumsods par koruptīviem darījumiem un izvairīšanos no nodokļiem.

Eklstouna lietu izskatīs tas pats tiesas sastāvs, kas notiesāja Gribkovski. Process ilgs vismaz līdz rudenim, un tajā liecinās gan pats Eklstouns, gan Gribkovskis, gan CVC izpilddirektors Donalds Makenzijs, ziņo "Sky News".

Lai Eklstouns varētu turpināt pildīt savus tiešos pienākumus saistībā ar F-1 čempionātu, tiesa ir piekritusi lietu izskatīt vienu vai divas dienas nedēļā. Tiesas pirmajā dienā Eklstounam gan ir pieprasīts būt klāt, kad tiks nolasīts 257 lappuses lielā apsūdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!