Foto: Reuters/Scanpix

Septiņkārtējais F-1 čempions Mihaels Šūmehers ievests mākslīgajā komā un viņa veselības stāvoklis pēc svētdien slēpošanas laikā gūtās traumas joprojām ir kritisks, ziņo ārzemju mediji.

Pirmdien Grenobles slimnīcas ārsti sasauca preses konfereci, kurā informēja par Šūmahera veselības stāvokli.

Mediķi apstiprināja, ka sportists bija komā, kad tika nogādāts slimnīcā. Svētdien vakarā operācijā tika likvidēta hematoma, taču operācijas laikā ārsti atklāja arī citus bojājumus. Šūmahers tika ievietots reanimācijā un vēlāk tika izraisīta mākslīgā koma.

Otra operācija, par ko mediji ziņoja agrāk, nav notikusi un pagaidām arī netiek plānota. Ārsti uzsver, ka Šūmahers "cīnās par savu dzīvību", un pagaidām neko nav iespējams prognozēt.

44 gadus vecais sacīkšu braucējs, slēpojot Francijas Alpos, ir guvis nopietnu galvas traumu. Slimnīcā Grenoblē viņš nogādāts komā un svētdien vakarā pārcieta smadzeņu operāciju, ziņo BBC.

Šūmahers, kurš slēpošanas kūrortā bijis kopā ar savu dēlu, kritis un atsities ar galvu pret akmeni. Sportistam galvā bijusi aizsargķivere; bez tās kritiens būtu bijis letāls.

Sākotnēji ziņots, ka Šūmahers pēc kritiena pats spējis pārvietoties un ka traumas nav dzīvībai bīstamas. Tomēr pēc tam sacīkšu braucējs ar helikopteru nogādāts slimnīcā.

Jau vēstīts, ka svētdien Šūmahers guva traumu slēpošanas laikā. Mediju organizācija "Europe 1" vēstīja, ka Šūmahers ievietots slimnīcā pēc negadījuma Francijas slēpošanas kūrortā. Viņš slimnīcā nogādāts ar helikopteru, tomēr slavenais sacīkšu braucējs esot bijis pie samaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!