Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Alfa Romeo" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē atklājusi detalizētāku informāciju par tās 510 zirgspēku jaudīgo sedanu "Giulia Quadrifoglio Verde". Būtiskākie jaunumi – šis spēkrats kļuvis par visātrāko sērijveida sedanu Nirburgringas trasē un ka tā cena būs no 79 tūkstošiem eiro.

510 ZS jaudīgā "Alfa Romeo" Itālijā maksās no 79 tūkstošiem eiro un būs nopērkama vēl līdz šāgada beigām. Tomēr klienti, kuri vēlēsies šo auto saņemt pirmie, saņems iespēju tūlīt pēc Frankfurtes autoizstādes pasūtināt šī auto dārgāko modifikāciju ar keramiskajām bremzēm un īpaši viegliem sēdekļiem ar oglekļa šķiedras korpusu – šāda modifikācija maksās no 95 tūkstošiem eiro.

Tāpat izstādē "Alfa Romeo" paziņoja, ka 510 ZS jaudīgais "Giulia QV" leģendārās Nirburgringas trases apli nobraucis septiņās minūtēs un 39 sekundēs, tādējādi kļūstot par ātrāko sērijvieda sedanu šajā trasē. Atgādinām, ka šī modeļa tiešais konkurents "BMW M4" šo pašu trasi nobrauc par 13 sekundēm ilgāk.

"Alfa Romeo Giulia QV" ir aprīkots ar trīslitru V6 biturbo benzīna dzinēju, kā izstrādē piedalījušies arī "Ferrari" inženieri. Tas attīsta 510 ZS jaudu un 600 ņūtonmetru griezes momentu. Sportiskais sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 307 km/h. Turklāt "Alfa Romeo" sedanam ir viens no labākajiem ekoloģisko izmešu rādītājiem šajā klasē – CO2 izmeši ir 198 g/km.

Tāpat itāliešu inženieri lepojas, ka 510 ZS jaudīgā sedana pašmasa ir tikai 1524 kilogrami, tādējādi tam ir labākā jaudas un masas attiecība šajā tirgus segmentā. Turklāt izsvarojums pa riteņu asīm ir ideāls – proporcijā .

Sportiskā automobiļa interjerā ir "Connect 3D" multimediju sistēma ar 8,8 collu ekrānu un vadības sviru, uz kuras skārienjutīgā virsma spēj atpazīst ar pirkstu vilktos simbolus.

Pirmie klienti savus "Alfa Romeo Giulia QV" saņems 2016. gadā. Tirgū šis spēkrats konkurēs ar "BMW M3", "Mercedes-Benz C63 AMG" u.tml. Vēlāk gaidāmas arī "civilās" "Giulia" modifikācijas ar pieticīgākiem dzinējiem.

"Alfa Romeo" pagaidām nav publicējis video ar Nirburgringas trases apļa braucienu. Tomēr internetā popularitāti ieguvis kāda entuziasta video, kurš šajā trasē ar savu "SEAT Leon Cupra" sekojis "Giulia QV" testa modelim:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!