Kompānija “Aston Martin” paziņojusi, ka pagaidām atturēsies no apvidus automobiļa “Lagonda” sērijveida versijas ieviešanas, kā prototips tika prezentēts pavasarī notikušajā Ženēvas autoizstādē. Pēc autoražotāja vadības pārstāvju vārdiem, šāds lēmums pieņemts nestabilās ekonomiskās situācijas dēļ pasaulē.


Pēc provizoriskas informācijas, vēlviens no iemesliem, kāpēc “Lagonda” apvidnieka ražošana iratlikta, saistīts ar publikas neviennozīmīgo reakciju unneapmierinātība ar konceptuālo prototipu no “Aston Martin”valdes priekšsēdētāja un līdzīpašnieka Deivida Ričarda puses.Jāatzīmē, ka koncepts Ženēvā tika eksponēts tikai vienu dienu,pēc tam to aizvāca no “Aston Martin” stenda. Autoražotājstaisnojas, ka tas bija saistīts ar “saspringtu grafiku” unnepieciešamību prototipu demonstrēt vēl arī citā vietā.


Šobrīd “Aston Martin” plānoradīt jaunu konceptu ar “Lagonda” marku, kas tiks prezentētskādā no starptautiskajām autoizstādēm jau šogad. Pagaidām navzināms, kāda tipa spēkrats tas būs, tomēr “Aston Martin”atklāj, ka tas principiāli atšķirsies no “Lagonda”apvidnieka.

Atgādināsim, ka Ženēvāprezentētais “Lagonda” koncepts izgatavots uz “Mercedes-BenzGL” apvidus automobiļa bāzes un ir aprīkots ar “Aston Martin”V12 dzinēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!