Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" prezentējusi atjauninātā "A8 L" limuzīna bruņoto versiju "Security", kas atbilst ballistiskās aizsardzības klasei VR7. Tādējādi šajā automobilī pasažieri būs pasargāti no šāvieniem ar automātu vai rokas granātas sprādziena zem spēkrata grīdas.

"Audi A8 L Security" samērā lielās masas dēļ ir pastiprināta balstiekārta un spēcīgākas bremzes, kā arī citāds braukšanas elektronisko stabilizācijas sistēmu regulējums.

Bruņoto limuzīnu iespējams aprīkot ar autonomo ugunsdzēšanas sistēmu, dūmu atsūcēju un gaisa padeves sistēmu no atsevišķas tvertnes.

Turklāt šīs versijas automobilī ir jauna "Audi" patentēta sistēma, kas pasažieriem pēc iespējas ātrāk ļauj pamest auto sistēmu. Proti, ar speciāla taustiņa nospiešanu piropatronas durvīs tās "nospridzina" no virsbūves.

Atkarībā no klienta vēlmes "Audi A8 L Security" var aprīkot ar kādu no diviem motoriem – 435 ZS jaudīgo V8 biturbo dzinēju vai 500 ZS jaudīgo W12 agregātu. Jaudīgākajā versijā bruņotais limuzīns līdz 100 km/h paātrināsies 7,1 sekundē. Savukārt ar sašautām riepām šis "Audi" spēj braukt ar ātrumu līdz 80 km/h.

Pirmie klienti savus automobiļus saņems šāgada trešajā ceturksnī. Bruņotā limuzīna cena publiski netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!