Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" izstrādājusi jau tā sportiskajiem modeļiem "RS6 Avant" un "RS7 Sportback" vēl sportiskāku modifikāciju "performance". Šajā versijā automobiļu jauda ir palielināta par 45 zirgspēkiem, bet paātrinājums līdz 100 km/h samazināts par 0,2 sekundēm.

Standartā "Audi RS6 Avant" un "RS7 Sportback" tiek komplektēti ar četrlitru V8 biturbo benzīna dzinēju, kas attīsta 560 zirgspēku jaudu, un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Performance" modifikācijā šie modeļi attīsta 605 ZS, bet griezes moments sasniedz 700 ņūtonmetru. Strauja paātrinājuma gadījumā tiek aktivizēts "Overboost" režīms, kas īslaicīgi maksimālo griezes momentu palielina vēl par 50 Nm.

Rezultātā no vietas līdz 100 km/h abi šie spēkrati spēj paātrināties 3,7 sekundēs (par 0,2 sekundēm ātrāk nekā standarta versijā), bet līdz 200 km/h – 12,1 sekundē (-1,4 s). Par papildus samaksu autoražotājs atspējos maksimālā braukšanas ātruma ierobežotāju (pie 250 km/h) un ļaus to palielināt līdz 280 vai pat 305 km/h atkarībā no klienta vēlmes.

Neskaitot dzinēja jaudas pieaugumu, "performance" modifikācijām ir arī uzlabota pārnesumkārba, kas spēj izturēt lielāku vilkmi. Jau standarta aprīkojumā "performance" versijām ir salona apdare ar ādu, alkantaru un oglekļa šķiedru un 21 collas riteņu diski.

Vācijā šie īpaši jaudīgie "Audi" nonāks novembrī. "RS6 Avant performance" maksās no 117 tūkstošiem eiro, bet "RS7 Sportback performance" – no 122 tūkstošiem eiro.

Galerija ar "Audi RS6 Avant performance":
Galerija ar "Audi RS7 Sportback performance":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!