Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" atklājusi visjaudīgāko "A7 Sportback" modeļa versiju "RS", kas plašākai sabiedrībai prezentēta pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē.

"Audi RS7 Sportback" aprīkots ar četrlitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 560 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu (pieejams diapazonā no 1750 līdz 5500 apgr./min). Motoram vienmērīgas slodzes gadījumā atslēdzas puse cilindru, tādējādi taupot degvielu. Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Ražotājs sola, ka pilnpiedziņas kupejas vidējais degvielas patēriņš ir 9,8 litri uz 100 km.

No vietas līdz 100 km/h sportiskā pilnpiedziņas četrdurvju kupeja paātrinās 3,9 sekundēs, bet maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Par papildus samaksu ierobežotāja slieksni var pārcelt uz 280 km/h vai pat 305 km/h.

Automobilim jau standartā būs adaptīvā balstiekārta, kas sportiskajā braukšanas režīmā klīrensu samazina par 20 milimetriem. Par papildus samaksu var pasūtināt "Dynamic Ride Control" balstiekārtu, aktīvo stūres sistēmu, kuras iestatījumi regulējami ar "Audi drive select" sistēmu, kā arī sportiskāka skanējuma izplūdes sistēmu un keramiskās bremzes.

Tirdzniecībā Eiropā "Audi RS7 Sportback" nonāks vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!