Foto: Publicitātes foto

Drīzumā notiekošajā Parīzes autoizstādē "Audi" demonstrēs "SQ2" modeli. "Q2" saimes jaunais flagmanis attīsta 300 ZS jaudu, kas nodrošina paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h 4,8 sekundēs, savukārt maksimālais ātrums sasniedz līdz pat 250 km/h.

Jebkura "Audi S" modeļa sirds ir tā dzinējs, un zem "SQ2" motora pārsega esošais 2,0 TFSI nav izņēmums. Tas attīsta 300 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu, kas pieejams 2000 līdz 5200 apgr./min diapazonā.

Jaudu riteņiem no 2,0 TFSI dzinēja pievada septiņu pakāpju "S tronic" transmisija. Savukārt "quattro" pilnpiedziņas sistēma dinamiskas braukšanas laikā var pievadīt griezes momentu aizmugures riteņiem, tiklīdz autovadītājs pagriež stūri. Paātrināšanās laikā tas līkumā ļauj braukt jo īpaši gludi. Braucot ātri, "quattro" piedziņa darbojas kopā ar atsevišķu riteņu vilces kontroli un padara vadāmību vienmērīgāku, pavisam viegli piebremzējot līkuma iekšmalā esošos riteņus, kuri ir mazāk noslogoti.

"Audi SQ2" "S sport" balstiekārta ir sportiskāki regulējumi nekā standarta sistēmai, un tā pazemina virsbūvi par 20 milimetriem. Stūres mehānisms ir noregulēts tā, ka pastiprinātāja efektivitāte mainās atkarībā no stūres pagriešanas leņķa – jo lielāks ir leņķis, jo tiešāka ir stūres darbība. Tas uzlabo manevrētspēju pilsētas satiksmē un šauros pagriezienos.

Standarta aprīkojumā iekļautā "Audi drive select" dinamiskās vadības sistēma ļauj autovadītājam izvēlēties automātisko, komforta, dinamisko, ekonomisko vai individuālo režīmu. Šie profili pielāgo stūres sistēmas, septiņpakāpju "S tronic" transmisijas un citu sistēmu darbību. Tāpat standartā automobilim ir LED priekšējie un aizmugurējie lukturi.

Kompaktā "Audi SQ2" ārējais garums ir 4,2 metri, bet garenbāze – 2,59 metri, tādā veidā nodrošinot plašu salonu. Bagāžas nodalījuma tilpums ir no 355 līdz 1000 litriem – atkarībā no divos vai trīs veidos sadalāmās aizmugurējo sēdekļu atzveltnes stāvokļa. SQ2" versijas salona apdarē iekļauti sarkani ventilācijas atveru ietvari, divkrāsu "Nappa" ādas sēdekļi un salona apgaismojuma komplekts ar izgaismotiem elementiem.

"SQ2" informācijas un izklaides sistēma piedāvā plašas iespējas, līdzīgi kā "Audi Q2". Tās pamatā ir "MMI Navigation plus" ar "MMI Touch". Tās izvēlnēm ir saprotama struktūra, bet grozāmo spiedpogu apakšējā viduskonsolē papildina skārienpaliktnis, kas ļauj ritināt un pietuvināt ar vairākiem pirkstiem. Balss vadība un MMI meklēšana ir ātra un uzticama. Lai iegūtu vēlamo rezultātu, parasti pietiek pateikt vien dažus vārdus. "MMI Navigation plus" sistēmai ir 8,3 collu displejs; datu pārraides modulis atbalsta ātro LTE bezvadu standartu un piedāvā "Wi-Fi" piekļuves punktu pasažieru mobilajām ierīcēm.

Jaunais "Audi SQ2" debiju piedzīvos oktobra sākumā notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!