Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW oficiāli atklājusi jaunās paaudzes 5. sērijas universāli "Touring" (G31 – rūpnīcas indekss). Tirdzniecībā Eiropā jaunais BMW universālis nonāks jūnijā.

BMW jaunās 5. sērijas "Touring" universāļa kopgarums ir 4943 milimetri, kas ir par 36 mm vairāk nekā priekštecim. Tāpat šis modelis salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi kļuvis par astoņiem milimetriem platāks un par 10 mm zemāks. Arī riteņu garenbāze ir par septiņiem milimetriem garāka nekā priekštecim.

Jaunā BMW universāļa bagāžas nodalījuma tilpums ir 570 litru, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – līdz pat 1700 litru. Tas ir attiecīgi par 10 un par 30 procentiem vairāk nekā priekštecim.

Pieaugusi arī jaunā 5. sērijas "Touring" kravnesība – tagad tas spēj pārvadāt līdz pat 730 kilogramu kravu, kas ir par 120 kg vairāk nekā iepriekšējam modelim.

Universālim ir ne tikai elektriski atverams bagāžnieka vāks, bet arī speciāli slēdži bagāžniekā aizmugurējo sēdekļu atzveltņu nolaišanai. Tāpat saglabāta BMW universāļu raksturīgā ekstra – atsevišķi atveramais bagāžnieka vāka stikls.

Jau standartā BMW jaunās 5. sērijas "Touring" aizmugurējā riteņu ass aprīkota ar pneimatiskajiem amortizatoriem ar automātisko augstuma regulāciju. Tāpat automobilim pieejami adaptīvie amortizatori, sportiskā "M" balstiekārta, kas cita starpā klīrensu pazemina par 10 milimetriem.

Sākotnēji universālim tiks piedāvāti divi benzīna un divi dīzeļa dzinēji. Mazākais no pirmajiem būs divlitru turbopūtes agregāts versijā "530i", kas attīsta 252 zirgspēku jaudu un 350 ņūtonmetru griezes momentu. Savukārt otrs pieejamais benzīna motors būs trīslitru sešcilindru agregāts ar 340 ZS un 450 Nm. Šajā modifikācijā tam būs pieejama arī pilnpiedziņas sistēma "xDrive".

No dīzeļdzinējiem pieejams divu litru motors ar 190 ZS (versijā "520d") un trīslitru sešcilindru agregāts ar 265 ZS un 620 Nm ("530d"). Arī šajā gadījumā jaudīgākā versija pieejama arī ar pilnpiedziņu.

Visi dzinēji tiek sajūgti ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kamēr "520d" versijai tā būs par papildu samaksu. Bāzes versijā "BMW 520d Touring" motors tiks sajūgts ar sešpakāpju manuālo transmisiju.

Par papildu samaksu BMW jaunās 5. sērijas universāļa pircējiem tiks piedāvāta, piemēram, multimediju sistēma ar 10,2 collu ekrānu, diožu lukturi, panorāmas stikla jumts, viedtālruņu bezvadu uzlāde, dažādas elektroniskās drošības sistēmas, kā arī automātiskā stāvvietā novietošanas sistēma, vadot spēkratu ar tā viedatslēgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!