Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW plāno savā piedāvājumā atjaunot 8. sēriju – tā būs grezna kupeja, kas tirgū konkurētu ar "Mercedes-Benz" S-klases kupeju, vēsta izdevums "Auto Express".

Pašlaik autoražotājs reģistrējis vairākas attiecīgās preču zīmes, kas paredzētas jaunajam 8. sērijas modelim, ieskaitot "825", "830", "835", "845", "850", "860", "M850" un "M8".

"Auto Express" anonīmais avots BMW kompānijā apstiprinājis, ka šīs preču zīmes piereģistrētas nevis vienkārši tādēļ, lai kāds cits tās neizmantotu, bet gan reāli plānotajam sērijveida modelim un minētie skaitļi ir modifikāciju nosaukumi.

Iepriekš tika pieļauts, ka jaunā 8. sērija būs ieturēta "BMW Gran Lusso" koncepta (attēlos) stilā, ko vācieši radīja kopā ar itāliešu dizaina studiju "Pininfarina". Prototips tika izgatavots uz 7. sērijas limuzīna bāzes un ir aprīkots ar 544 ZS jaudīgu V12 dzinēju.

Pagaidām nav pat neoficiālas informācijas, kad BMW jaunā 8. sērija varētu nonākt ražošanā.

Atgādinām, ka BMW oriģinālā 8. sērija (E31 – rūpnīcas indekss), kas bija pieejama tikai ar V8 vai V12 dzinēju, tika ražota periodā no 1989. līdz 1999. gadam, pavisam saražojot vairāk nekā 30 tūkstošus šī modeļa eksemplāru. Ņemot vērā šī spēkrata augsto cenu un globālās ekonomiskās problēmas 90. gados, pēctecis šim BMW modelim netika radīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!