Foto: Publicitātes foto

Britu kompānija "David Brown Automotive", ko dibinājis uzņēmējs Deivids Brauns un bijušais "Land Rover" galvenais dizaineris Alans Moberlijs, prezentējuši savu pirmo automobili – retro stila sportisko spēkratu "Speedback GT". Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis tiks parādīts 17. aprīlī "Top Marques" pasākumā Monako.

"Speedback GT" eksterjera dizains ieturēts pagājušā gadsimta 60. gadu britu sportisko automobiļu stilā un, pēc izstrādātāju vārdiem, ir "Aston Martin", "Jaguar" un pat itāliešu "Maserati" un "Ferrari" dizaina valodas apvienojums.

Retro stila automobiļa pamatā izmantota mūsdienu "Jaguar XKR" šasija, kā arī pieclitru V8 benzīna kompresormotors, kas sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Savukārt virsbūves paneļi ir pašrocīgi izgatavoti no alumīnija.

"Speedback GT" dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Atgādinām, ka 510 zirgspēku jaudīgais standarta "Jaguar XKR" līdz 100 km/h paātrinās 4,8 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrumes elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Sākotnēji "David Brown Automotive" plāno izgatavot ne vairāk kā 50 automobiļus gadā. Tomēr samērā augsta pieprasījuma gadījumā izladi varētu palielināt īdz 200 vienībām gadā. Pagaidām izstrādātājs par "Speedback GT" cenu atklāj vien to, ka sterliņu mārciņās tas būs "sešciparu skaitlis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!