Kompānija "Citroen" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar gaidāmā premiālā segmenta "DS" modeļu gammas pirmo pārstāvi – "Citroen DS3". Plašākai publikai jaunais automobilis tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Ārēji sērijveida hečbeks neatšķiras no "Citroen DS Inside" koncepta, kas tika prezentēts šopavasar Ženēvas autoizstādē. Acīmredzamākā atšķirība starp šiem automobiļiem ir izplūdes sistēmas izejas, kas sērijveida versijā būs aizmugurējā bufera labajā pusē, kamēr prototipam tā bija pa vidu.

"Citroen DS3" pircēji savu spēkratu varēs vērienīgi individualizēt ar dažādiem dizaina elementiem. Piemēram, jumta krāsojumam tiek piedāvāti četri toņi – melns, balts, zils un sarkans. Tāpat virsbūvei būs pieejamas dažādas uzlīmes un krāsu varianti. Sānskata spoguļu ietvarus varēs izvēlēties vai nu hromētus, vai virsbūves krāsas, bet interjeram tiks piedāvāti seši apdares materiālu toņu varianti un piecu viedu pārnesumkārbas vadības sviras uzgaļi. Plaša būs arī riteņu disku izvēle.

"Citroen DS3" izgatavots uz modernizētas "C3" modeļa platformas, tā kopgarums ir 3,95 metri, bet bagāžas nodalījuma tilpums – 285 litri. Automobilim tiek piedāvāti četrcilindru benzīna dzinēji ar 95, 120 un 150 zirgspēku jaudu, kā arī 1,6-litru dīzeļmotors divās jaudas variācijās – 90 un 110 ZS. Atkarībā no modifikācijas dzinēji tiks sajūgti vai nu ar piecu, vai sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Tirdzniecībā Eiropā "Citroen DS3" nonāks nākamā gada martā un tas konkurēs ar "MINI" un "Alfa Romeo Mi.To" modeli.

Citi premiālā segmenta "Citroen DS" modeļi – "DS4" un "DS5",– kas izgatavoti uz attiecīgi "C4" un "C5" bāzes, ražošanā nonāks pēc 2011.gada.

Apskati lietotu "Citroen" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!