Foto: Publicitātes attēli

Latvijā bāzētā kompānija "Dartz" prezentējusi savu jaunāko projektu – bruņoto apvidus automobili "Black Shark". Šo spēkratu izstrādātājs pozicionē kā "īstu 21. gadsimta spiegu automobili".

"Black Shark" dizaina izstrādē "Dartz" esot iedvesmojies no militārā helikoptera "Kamov Ka-50 Black Shark". Apvidus automobiļa virsbūves paneļi izgatavoti no kevlāra un titāna sakausējuma, lai pasažierus pasargātu pat no magnētiskajām mīnām. Savukārt ballistiskā aizsardzība atbilst B7 klases standartam, tādējādi pasargājot no šāvieniem pat no Kalašņikova tipa automāta.

Tāpat šo "Black Shark" apvidnieku plānots aprīkot ar dažādām modernām drošības tehnoloģijām – pirkstu nospiedumu un acu zīlītes skeneri, elektrohromatiskajiem logu stikliem (automātiski regulējama aptumšošanās), elektriski ievelkamiem durvju rokturiem, kā arī lūriķu atgaiņāšanas (jeb "anti-paparaci", kā pats izstrādātājs to sauc) sistēmu ar iebūvētu elektrošoku.

Savukārt pasažieru ērtībām interjerā būs iebūvēts šampanieša pudeles turētājs, spēļu konsoles "Xbox One" un "Sony PlayStation 4", kā arī ūdenspīpe.

Pavisam "Dartz" plāno izgatavot tikai piecus šādus "Black Shark" versijas apvidus automobiļus un vēl vienu pēc kāda Londonas klienta individuālā pasūtinājuma. Pirmais šīs modifikācijas bruņu auto būšot gatavs 2015. gada martā. Turklāt šis klients no Londonas savai meitai pasūtinājis citu "Dartz" spēkratu – tam motora pārsegs būšot inkrustēts ar "Swarovski" kristāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!