Neatkarīgā organizācija "EuroNCAP" nosaukusi visdrošākos 2010.gada automobiļus, kuriem šī organizācija veikusi dažādus triecienu izmēģinājumus.

Par visdrošāko automobili "premium" segmentā "EuroNCAP" atzinis "BMW" jauno 5.sērijas modeli (attēlā). Kompakto auto kategorijā visdrošākais izrādījies "Alfa Romeo Giulietta", bet mazo auto vērtējumā – "Honda CR-Z". Starp kompaktajiem apvidus automobiļiem vislabākos rezultātus triecienu testos uzrādījis "KIA Sportage", bet vienapjoma automobiļu segmentā – "Toyota Verso".

Kā norāda "EuroNCAP", lai kļūtu par visdrošāko automobili savā kategorijā, tam jāuzrāda izcili rezultāti visās četrās kategorijās – pieaugušo pasažieru, bērnu un gājēju drošībā, kā arī tam jābūt aprīkotam ar elektroniskām braukšanas stabilizācijas sistēmām.

Tāpat organizācija uzsver, ka vēl vairāki spēkrati ieguvuši maksimālās iespējamās vērtējuma piecas zvaigznes, piemēram, "Suzuki Swift", "KIA Venga", "BMW X1", "VW Sharan", "SEAT Alahambra" un "Citroen C4", tomēr atsevišķu punktu vērtējumā nedaudz atpalika no līderiem.

Vēl "EuroNCAP" nosaucis automobiļus, kas ieguvuši vissliktāko drošības vērtējumu. "Citroen Nemo" komerctransports ieguva trīs zvaigznes, bet ķīniešu apvidus automobilis "Landwind CV9" – tikai divas.

"EuroNCAP" pērn veicis 29 jauno modeļu triecienu testus, no tiem 65 procenti ieguva maksimālās iespējamās piecas vērtējuma zvaigznes. Salīdzinājumam – 2009.gadā šādu vērtējumu ieguva 90% izmēģināto automobiļu, tomēr organizācija vērtēšanas metodiku padarīja stingrāku.

Piedāvājam noskatīties video ar "BMW" 5.sērijas trieciena testiem. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!