Kompānija „Ford” paziņojusi, ka 300 vienību ierobežotā sērijā tiks izgatavots „Ford Focus X Road” universālis, kas pirmo reizi tika prezentēts aprīlī notikušajā Amsterdamas autoizstādē. Speciālās sērijas universālis būs pieejams tikai Nīderlandes tirgū, kur tas maksās 25’175 eiro.

No standarta „Ford Focus" universāļa „X Road" modifikācija atšķirsies ar apvidniekam pielīdzinātu izskatu. Proti, tam būs jauns priekšējais un aizmugurējais buferis, plastmasas uzlikas riteņu arkām un sliekšņiem, kā arī alumīnija aizsargi priekšā un aizmugurē zem bufera. Ierobežotās sērijas pakotni noslēdz oriģināla dizaina 17 collu riteņu diski.

Jāatzīmē, ka „Ford Focus X Road" būs pieejams tikai komplektācijā ar 1,8-litru četrcilindru dzinēju, kas attīsta 125 zirgspēku jaudu. Motors būs darbināms kā ar tradicionālo benzīnu, tā arī bioetanolu (E85). Neskatoties pievienotajiem apvidniekiem raksturīgajiem dekoratīvajiem elementiem, universālim nebūs pilnpiedziņas sistēmas, tad saglabās priekšpiedziņas komponējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!