Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu motociklu ražotājs "Harley-Davidson" sērijveida ražošanā elektrisko motociklu plāno ieviest tuvāko piecu gadu laikā, intervijā interneta portālam "The Verge" paziņojis kompānijas viceprezidents Šons Kamings.

Detalizētāku informāciju par elektriskā motocikla tehniskajiem risinājumiem "Harley-Davidson" pagaidām neatklāj. Tomēr zināms, ka ar šādu spēkratu ražotājs vēlas savai markai piesaistīt jaunāku auditoriju.

Jāatzīmē, ka "Harley-Davidson" jau bija izgatavojis elektrisko motociklu "LiveWire" projekta (attēlā) ietvaros. Tas bija motocikla prototips, ar kuru ražotājs vēlējās noskaidrot klientu domas par tamlīdzīgu spēkratu ar elektrisko piedziņu. Cilvēku atsauksmes par šo prototipu "Harley-Davidson" ievāca savas ASV tūres ietvaros.

"Harley-Davidson LiveWire" no vietas līdz 100 km/h paātrinās aptuveni četrās sekundēs un maksimāli sasniedz 160 km/h. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes tas spējīgs nobraukt aptuveni 90 kilometru distanci. Savukārt, lai pilnībā uzlādētu akumulatorus, nepieciešamas trīsarpus stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!