Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Hyundai" oficiāli atklājusi jaunu mazo apvidus automobili "Creta" globālajam tirgum. Jaunais modelis, kas praktiski pilnībā atkārto jau pazīstamo "ix25" modeli Ķīnas tirgum, tika prezentēts Indijā, kur no 21. jūlija tas nonāks tirdzniecībā.

Indijas tirgū "Hyundai Creta" būs pieejams ar 123 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru benzīna dzinēju, kā arī 128 ZS jaudīgu 1,6 litru dīzeļmotoru. Vēl šim modelim tiks piedāvāts 1,4 litru dīzeļa agregāts, kā jauda pagaidām netiek atklāta. Ņemot vērā, ka tāda paša tilpuma dzinējs jau ir pieejams arī "Verna" sedanam, tā jauda varētu būt tāda pati – 90 ZS.

Benzīna dzinēji tiks sajūgti ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, kamēr jaudīgākajam dīzeļmotoram būs pieejama arī tāda paša pārnesumu skaita automātiskā transmisija.

"Hyundai Creta" aprīkojuma sarakstā pieejami 17 collu riteņi, diožu dienas gaitas lukturi, ādas sēdekļi, navigācijas sistēma, skārienjutīgs piecu collu ekrāns, mērinstrumentu panelis "Supervision", kā arī cietais disks ar viena gigabaita ietilpību.

Vai un kad "Hyundai Creta" jeb "ix25" modelis nonāks arī Eiropas tirgū, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!