Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" prezentējusi jaunās paaudzes "XF" sedanu. Plašākai sabiedrībai jaunais modelis pirmo reizi tiks parādīts aprīlī notiekošajā Ņujorkas autoizstādē.

Jaunais "Jaguar XF" izstrādāts uz pagarinātas modulārās platformas, kas debitēja markas mazākā sedana "XE" pamatā. Automobilis ir par 190 kilogramiem vieglāks nekā priekštecis, jo tā konstrukcijā plaši pielietots alumīnijs. Izsvarojums pa riteņu asīm ir ideāls – 50 pret 50.

Lai arī jaunais sedans ir par septiņiem milimetriem īsāks nekā iepriekš (4954 mm), tā riteņu garenbāze ir par 51 mm lielāka (2960 mm). Autoražotājs apgavlo, ka jaunajā sedanā ir šajā segmentā visvairāk vietas aizmugurē sēdošo pasažieru kājām.

Jaunais "Jaguar XF" tiks komplektēts ar "Ingenium" saimes motoriem. Divlitru dīzeļdzinējs atkarībā no versijas attīstīts 163 ZS (380 Nm) vai 180 ZS (430 Nm). Tāpat būs pieejams trīslitru biturbo dīzeļmotors ar 300 ZS un 700 Nm.

No benzīna motoriem pieejams divu litru turbopūtes agregāts ar 240 ZS (340 Nm), kā arī trīs litru V6 kompresormotors, kas atkarībā no versijas pieejams ar 340 vai 380 ZS (griezes moments abos variantos vienāds – 450 Nm). Transmisijas – sešpakāpju manuālā vai astoņpakāpju automātiskā.

Par papildus samaksu automobilim būs pieejama adaptīvā balstiekārta. Tāpat būs pieejama "All-Surface Progress Control" (ASPC) sistēma, kura nodrošina optimālu gaitu uz slikta ceļa seguma. Tā darbojas pēc kruīza kontroles sistēmas principa, braucot ātrumā līdz 30 km/h un automātiski regulējot paātirnājumu un bremzēšanu, neļaujot riteņiem izbuksēt, piemēram, dubļos vai sniegā.

"Jaguar XF" ir otrais šīs markas modelis (līdz ar "XE"), kas iegūs principiāli jaunu multimediju sistēmu "InControl" ar četrkodolu procesoru un 10,2 collu skārienjutīgo ekrānu, kas ļauj ērtu integrāciju ar "iOS" un "Android" platformas viedierīcēm. Savukārt tradicionālo mērinstrumentu skalu vietā ir 12,3 collu ekrāns.

Ražošanā jaunais "Jaguar XF" nonāks augustā. Tirgū tas konkurēs ar BMW 5. sēriju, "Audi A6" un "Mercedes-Benz" E-klasi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!