Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" oficiāli atklājusi savu pirmo īpaši sportisko universāli "XFR-S Sportbrake", kas tiks prezentēts drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Jaguar XFR-S Sportbrake" aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 550 zirgspēku jaudu un 680 ņūtonmetru griezes momentu. Šāds universālis, kā dzinējs būs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, līdz 100 km/h paātrināsies 4,8 sekundēs un maksimāli sasniegs 300 km/h.

Salīdzinājumam jāatzīmē, ka 560 ZS jaudīgais "Audi RS6" universālis līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs, bet 558 ZS jaudīgais "Mercedes-Benz E63 AMG" – 3,8 sekundēs. Tomēr vācu universāļiem maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes (par papildus samaksu atspējojams). Turklāt vācu analoģiskie spēkrati ir pilnpiedziņas, kamēr "Jaguar" – tikai ar aizmugurējo piedziņu.

Neskaitot jaudīgo motoru, "Jaguar XFR-S Sportbrake" atšķiras ar spēcīgākām bremzēm, citādu balstiekārtas regulējumu, pašbloķējošo diferenciāli un 20 collu riteņiem jau standartā.

Gaidāms, ka tirdzniecībā 550 ZS jaudīgais "Jaguar" universālis nonāks jau šāgada aprīlī. Pēc provizoriskas informācijas, "Jaguar XFR-S Sportbrake" būšot dārgāks par vācu analoģiskas veiktspējas universāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!