Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "TT" modeļa rodstera versiju un tā īpaši sportisko modifikāciju "TTS". Plašākai sabiedrībai jaunais "Audi TT" ar nolaižamo jumtu pirmo reizi tiks parādīts nākamnedēļ notiekošajā Parīzes autoizstādē.

"Audi TT" rodstera auduma jumts elektriski nolaižams 10 sekundēs, un šo procesu var veikt, arī braucot ātrumā līdz 50 km/h. Jumta konstrukcijas svars ir 39 kilogrami, kas ir par trim kilogramiem mazāk nekā priekštecim.

Tāpat kā jaunā "Audi TT" kupeja, arī rodsters izgatavots uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas "MQB". Jaunais rodsters ir gabarītos mazliet lielāks nekā priekštecis.

"Audi TT" rodsters pieejams vai nu ar divu litru benzīna (230 ZS, 370 Nm), vai tāda paša tilpuma dīzeļmotoru (184 ZS, 380 Nm). Savukārt īpaši sportiskā "TTS" modifikācija aprīkota ar divlitru benzīna dzinēju, kas attīsta 310 ZS un 380 Nm. No vietas līdz 100 km/h sportiskais rodsters ar "quattro" pilnpiedziņas sistēmu paātrināsies 4,9 sekundēs.

Tirdzniecībā Vācijā jaunais "Audi TT" rodsters nonāks tūlīt pēc tā prezentācijas Parīzes autoizstādē. Tā cena būs no 37 900 eiro. Savukārt "TTS" modifikācija gaidāma tikai 2015. gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!