Kompānija „Porsche” oficiāli izziņojusi atjaunināto „Porsche 911 GT3 RS” modeli, kas pamatā paredzēts braukšanai pa sacīkšu trasēm. Plašākai publikai jaunais automobilis tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Automobilim ir divtoņu virsbūves krāsojums, sportiskāks virsbūves aerodinamiskais komplekts ar oglekļa šķiedras antispārnu, platāka riteņu šķērsbāze, titāna sakausējuma izplūdes sistēma ar tā izejām spēkrata aizmugures centrā, kā arī modernizētu „PASM” aktīvo balstiekārtu.

Aizmugurējo riteņu piedziņas „Porsche 911 GT3 RS” aprīkots ar 3,8-litru sešcilindru atmosfērisko dzinēju, kas attīsta 450 zirgspēku jaudu. Motors sajūgts ar sešpakāpju pārnesumkārbu, kurai ir „īsāki” pārnesumi. No vietas līdz 100 km/h šāds „Porsche” paātrinās četrās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 314 km/h.

Tāpat automobilis aprīkots ar spēcīgākām bremzēm, drošības rāmi salonā un 19 collu riteņu diskus ar 245/35 izmēra riepām priekšā, bet 325/30 – aizmugurē. Par papildus samaksu autoražotājs piedāvā tradicionālo svina akumulatoru aizstāt uz mazāku litija jonu analogu, kas sver par 10 kilogramiem mazāk.

Tirdzniecībā Vācijā jaunais „Porsche 911 GT3 RS” nonāks jau nākamā gada sākumā, tā cena bāzes komplektācijā būs 122’400 eiro.

Piedāvājam noskatīties video ar jauno „Porsche 911 GT3 RS” darbībā sacīkšu trasē. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.

Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētajā veidā, aplūkojiet to šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!