Foto: Publicitātes foto
Kompānijas "Volkswagen" (VW) nodaļa Brazīlijā prezentējusi pēdējo speciālo versiju "Last Edition" klasiskajam mikroautobusam "Kombi". Šīs modifikācijas spēkrats tiks izgatavots 600 vienību ierobežotā sērijā.

"VW Kombi Last Edition" no standarta versijas atšķiras ar baltas un gaiši zilas kombinācijas virsbūves krāsojumu, 14 collu riteņu diskiem baltā krāsā, daļēji baltām riepām, tonētiem logu stikliem un uzlīmi ar speciālās sērijas nosaukumu.

Līdzīgās krāsās ieturēts arī automobiļa interjers. Salonā var sakāpt līdz pat deviņi pasažieri.

"VW Kombi Last Edition" aprīkots ar 1,4 litru motoru, kas darbojas kā ar benzīnu, tā arī etanolu. Pirmajā gadījumā dzinēja jauda attīsta 78 zirgspēku, bet otrajā – 80 ZS. Spēka agregāts sajūgts ar četrpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

VW pieņēma lēmumu pārtraukt klasiskā mikroautobusa ražošanu pērnā gada oktobrī. Šāds lēmums saistīts ar jaunajām automobiļu drošības prasībām Brazīlijā, kas stāsies spēkā no nākamā gada 1. janvāra. Tad visi jaunie auto jau standartā būs jāaprīko ar bremžu pretbloķēšanās sistēmu un priekšējiem drošības spilveniem. Lai atbilstu šīm prasībām, "VW Kombi" būtu jāpārbūvē praktiski pilnībā, kas autoražotājam šī no 1957. gada ražotā modeļa gadījumā nebūtu rentabli.

"VW Kombi Last Edition" cena Brazīlijā būs 85 tūkstoš reālu (18 566 lati).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!