Amerikāņu kompānija „Devon Motorworks” paziņojusi, ka tās jaunais sērijveida superauto „Devon GTX” uzstādījis „Laguna Seca” trases (Kalifornija) apļa rekordu. Brauciens notika slēgtā testa sesijā, kā ietvaros labākais apļa laiks izrādījās 1:35.075 minūtes, kas ir par aptuveni četrām sekundēm labāks rezultāts nekā „Nissan GT-R” kupejai.

„Nissan GT-R” šajā pašā trasē spējis uzrādīt 1:39.62 minūšu apļa laiku, savukārt „Porsche 911 Turbo” – 1:39.89. Preses paziņojumā kompānijas dibinātājs Skots Devons norāda: „„Laguna Seca” testa sesija dod mums priekšstatu, uz ko ir spējīgs „Devon GTX”, skatoties no veiktspējas perspektīvas. Turpinot spēkrata attīstību un izmēģinājumus, mēs zinām, ka automobilis spēs uzrādīt vēl labākus apļa laikus, tādējādi apliecinot amerikāņu superauto nākotni”.

Piebildīsim, ka „Devon GTX” izgatavots uz „Dodge Viper SRT-10” bāzes. Tas aprīkots ar 650 zirgspēku jaudīgu 8,4-litru V10 dzinēju. Automobiļa cena ASV būs ap 500 tūkstošiem dolāru (aptuveni 250 tūkst. latu).

Piedāvājam noskatīties video ar „Devon GTX” superauto minētajā trasē rekorda uzstādīšanas sesijā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā video, lai aktivizētu video straumējumu.

Ja video neizdodas noskatīties iepriekšminētajā veidā, aplūkojiet to šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!