Foto: Пресс-фото

"Lexus" oficiāli atklājis sportisko kupeju "RC F", kas kļūs par "BMW M4" konkurentu. Plašākai sabiedrībai jaunais japāņu auto pirmo reizi tiks parādīts nākamnedēļ notiekošajā Detroitas autoizstādē.

"Lexus RC F" aprīkots ar pieclitru V8 benzīna dzinēju. Ražotājs pagaidām vien atklāj, ka tā jauda būšot "vairāk par 450 zirgspēkiem". Iepriekš bija izskanējusi neoficiāla versija, ka dzinējs attīstīs 460 ZS.

"Lexus" sportiskā kupeja, pēc ražotāja apgalvojuma, ieguvusi virkni tehnisko risinājumu no "LFA" superauto. Piemēram, automobilim ir aktīvais aizmugurējais antispārns, kas izbīdās pie 80 km/h un iebīdās atpakaļ, ja braukšanas ātrums nepārsniedz 40 km/h.

Salīdzinājumā ar standarta "Lexus RC" kupeju sportiskajai "F" versijai ir arī papildus ventilācijas atveres motora pārsegā un priekšējos spārnos, kā arī plašākas riteņu arkas un aizmugurējais difuzors ar izplūdes sistēmas četrām izejām.

Atšķiras arī automobiļa interjers. Tajā ir citāds stūresrats, pedāļi un sēdekļi. Vēl "F" versijai ir individualizējams mērinstrumentu panelis, tomēr "Lexus" pagaidām neatklāj detalizētāku informāciju par tā darbības režīmiem.

"Lexus RC F" tirgū konkurēs ar 431 ZS jaudīgo "BMW M4" un 450 ZS jaudīgo "Audi RS5".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!